Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2019

Migratie van ICT-werkplekken OCW vertraagd

De migratie van ICT-werkplekken van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) naar de ICT-omgeving van DUO wordt later afgerond dan gepland. Door de vertraging stijgen de kosten van de migratie met ongeveer 4 miljoen euro.

Dit meldt minister van OCW Van Engelshoven in een Kamerbrief. De migratie wordt gefaseerd uitgevoerd. Op dit moment zijn het Bestuursdepartement en de Inspectie van het Onderwijs van OCW nagenoeg volledig gemigreerd; 98% van de gebruikers is over naar de nieuwe werkplek. De minister meldt dat de migratie goed is verlopen en de huidige werkplek stabiel is.

Vertraging

De Rijksdienst Cultureel Erfgoed en het Nationaal Archief zijn de volgende organisatieonderdelen die worden gemigreerd. Deze migratie moest in het najaar afgerond zijn. Dit wordt naar verwachting echter eind dit jaar. "Na de migratie is nog een periode nodig om de ICT-omgeving van de huidige leverancier af te bouwen. Deze afbouwperiode verschuift naar het eerste kwartaal van 2020", schrijft de minister.

"De voornaamste reden voor de latere afronding van het programma is dat het voor de nieuwe werkplek geschikt maken van specifieke door OCW gebruikte applicaties meer tijd kostte dan was ingeschat. Door deze latere afronding stijgen de kosten van het programma met circa € 4 mln. Het Rijks ICT-dashboard wordt zo spoedig mogelijk geactualiseerd met deze gegevens", aldus minister van Engelshoven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!