Nieuwe PostgreSQL 12 open source database is beschikbaar

08-10-2019 | door: Witold Kepinski

Nieuwe PostgreSQL 12 open source database is beschikbaar

De PostgreSQL Global Development Group heeft de release van PostgreSQL 12 aangekondigd , de nieuwste versie van deze open source database.

Verbeteringen van PostgreSQL 12 omvatten opmerkelijke verbeteringen van de queryprestaties, met name bij grotere gegevenssets, en het algemene ruimtegebruik. Deze release biedt applicatieontwikkelaars nieuwe mogelijkheden, zoals ondersteuning voor padexpressie van SQL / JSON, optimalisaties voor de uitvoering van veelvoorkomende WITHquery's voor tabelexpressie en gegenereerde kolommen.

De PostgreSQL-gemeenschap blijft de uitbreidbaarheid en robuustheid van PostgreSQL ondersteunen, met verdere toevoegingen aan internationalisering, authenticatie en het aanbieden van eenvoudigere manieren om PostgreSQL te beheren. Deze release introduceert ook de inplugbare interface voor tabelopslag, waarmee ontwikkelaars hun eigen methoden voor het opslaan van gegevens kunnen maken.

"De ontwikkelingsgemeenschap achter PostgreSQL heeft functies voor PostgreSQL 12 bijgedragen die prestaties en ruimtebeheer bieden die onze gebruikers met minimale inspanningen kunnen bereiken, evenals verbeteringen in bedrijfsverificatie, beheerfunctionaliteit en SQL / JSON-ondersteuning." zegt Dave Page, een kernteamlid van de PostgreSQL Global Development Group. "Deze release zet de trend voort om het gemakkelijker te maken om database-workloads groot en klein te beheren, voortbouwend op PostgreSQL's reputatie van flexibiliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit in productieomgevingen."

Terug naar nieuws overzicht