Lampdirect kiest voor Fortinet en realiseert veilig netwerk in warehouse en kantoor
10-10-2019 | door: Redactie

Lampdirect kiest voor Fortinet en realiseert veilig netwerk in warehouse en kantoor

Fortinet, speler in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging beveiligt het nieuwe warehouse en kantoor van Lampdirect, leverancier van zakelijke- en particuliere verlichting in Europa. Lampdirect heeft gekozen voor de oplossingen van Fortinet om zowel het warehouse als hoofdkantoor te voorzien van een optimaal beveiligd en volledig dekkend netwerk. De lampenleverancier verstuurt duizenden bestellingen per dag en het is daarom van essentieel belang dat het draadloze netwerk overal en altijd beschikbaar én veilig is.

De organisatie van Lampdirect realiseert een continue groei en zag zich daarom genoodzaakt om begin dit jaar zowel het hoofdkantoor als het magazijn te verhuizen naar grotere locaties. Vanuit het nieuwe warehouse in Eindhoven wordt de gehele distributie van alle producten in heel Europa geregeld. Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de beschikbare magazijnruimte staan de stellingen dicht bij elkaar. Dat zorgde voor een uitdaging met betrekking tot de kwaliteit en de dekking van het draadloze netwerk. Mede op basis van het advies van ICT-dienstverlener SuitIT, koos Lampdirect Fortinet’s FortiWLC wireless controller en FortiAntenna richtantennes, om zo een volledig dekkend draadloos netwerk te verkrijgen.

Carina Moed, process and control manager van Lampdirect: “Ons magazijn is maar liefst 5.000 vierkante meter groot en 10 meter hoog. De magazijnmedewerkers picken orders met behulp van handscanners. Deze moeten altijd en overal verbonden zijn met het netwerk, want elke scanner die uitvalt levert een tijdrovende verstoring op. Dat kost geld. Door de oplossingen van Fortinet kunnen onze mensen nu overal rondlopen met handscanners en zijn continu live verbonden. Ze worden niet gehinderd door een blind spot. Strategisch geplaatste gerichte antennes dekken de hele oppervlakte als een olievlek. Niet alleen tussen grote en hoge stellingen, maar ook ín de stellingen. Als iemand zijn handscanner even op een schap neerlegt, blijft deze verbonden met het netwerk.”

Op het hoofdkantoor van Lampdirect zijn door inzet van de Fortinet onder andere een aantal gescheiden netwerken gerealiseerd. Moed: “Samen met SuitIT en de technische experts van Fortinet creëerden we een geweldig netwerk in het warehouse. Op het kantoor hebben we netwerksegmenten gemaakt voor software development, het kantoorpersoneel en de customer service, maar ook voor de IoT-toepassingen zoals de verlichting. Dat verlaagt de risico’s aanzienlijk. Mochten er aanvallen plaatsvinden op een van de segmenten, dan heeft dit geen impact op het hele bedrijfsnetwerk.”

Lampdirect is enthousiast over Fortinet, verklaart Moed: “Fortinet levert uitstekende oplossingen en is ook eenvoudig in het beheer. De producten scoren uitstekend in testen van onafhankelijke onderzoeksbureaus en het bedrijf behaalt steevast een goede positie in de grote marktonderzoeken. Bovendien hebben ze tijdens deze implementatie bewezen dat ze erg betrokken zijn en graag meedenken. Dat is een belangrijke meerwaarde.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security