SAP ondersteunt organisaties met nieuwe data driven cloud services

09-10-2019 | door: Witold Kepinski

SAP ondersteunt organisaties met nieuwe data driven cloud services

SAP kondigt verbeteringen aan zijn Business Technology Platform. Dit moet SAP klanten betere helpen om gegevens om te zetten in business waarde voor het bedrijf. Het platform biedt SAP technologieën in een enkele stapel ofwel 'stack' van services met een referentie architectuur. Dat zijn services zoals database- en gegevensbeheer, applicatie ontwikkeling, integratie en analtyics om bedrijfsprocessen te verbeteren.

De aankondigingen werden gedaan tijdens de SAP TechEd-conferentie van 8-10 oktober 2019 in Barcelona, Spanje.

"Ons bedrijfstechnologieplatform brengt SAP HANA en analyse dichter bij elkaar met SAP Cloud Platform, zodat gebruikers slimmere, snellere en meer zelfverzekerde zakelijke beslissingen kunnen nemen," zei Juergen Mueller, SAP chief technology officer en lid van de raad van bestuur van SAP SE. “SAP zorgt voor een hoge mate van openheid en flexibiliteit, inclusief out-of-the-box integratie, modulariteit en uitbreidingsgemak in de cloud, on-premise en hybride implementatiemodellen. Met deze open en flexibele aanpak streeft SAP ernaar onze klanten te helpen superieure bedrijfsresultaten te behalen. ”

Met het bedrijfstechnologieplatform kunnen klanten volgens SAP profiteren van eenvoudige toegang tot SAP-gegevens en kant-en-klare zakelijke inhoud die helpt gegevens om te zetten in bedrijfswaarde. Bovendien bieden partnerschappen met hyperscale-leveranciers zoals Microsoft Azure, AWS en Google Cloud en naadloze interoperabiliteit met hun technologieën een hoge schaalbaarheid en flexibiliteit.

SAP HANA Cloud Services voegt intelligentie toe aan gegevens

Bestaande uit SAP Data Warehouse Cloud- oplossing, SAP HANA Cloud en SAP Analytics Cloud , combineert SAP HANA Cloud Services alle data- en analysemogelijkheden in deze oplossingen als één set van onderling verbonden services voor het opslaan, verwerken, besturen en consumeren van grote hoeveelheden gegevens.

SAP Data Warehouse Cloud , een bedrijfsklaar datawarehouse in de cloud, biedt gebruikers een selfservice-oplossing om al hun bedrijfsgegevens eenvoudig en snel aan elkaar te koppelen en om te zetten in waarde voor hun specifieke branche. Met een eenvoudig en flexibel prijsmodel kunnen klanten de hoge investeringskosten van een traditioneel datawarehouse vermijden en hun datawarehouse gemakkelijk en kosteneffectief schalen naarmate de vraag naar data blijft groeien. SAP Data Warehouse Cloud kan stand-alone worden gebruikt of als een uitbreiding van de bestaande SAP BW / 4HANA-oplossing of SAP HANA-software van klanten op locatie. Meer dan 2.000 klanten zijn geregistreerd voor het bètaprogramma voor SAP Data Warehouse Cloud en algemene beschikbaarheid is gepland voor Q4 / 2019.”

Klanten kunnen zich vooraf inschrijven voor een gratis proefversie van SAP Data Warehouse Cloud op www.sap.com/trial-data-warehouse-cloud.

SAP HANA Cloud is native gebouwd voor de cloud om klanten de eenvoud en snelheid van SAP HANA voor al hun gegevens te bieden. Het biedt één virtuele interactieve toegangslaag voor alle gegevensbronnen met een schaalbare query-engine, die gegevensverbruik loskoppelt van gegevensbeheer. Gebruikers zijn uitgerust met een vereenvoudigde, uniforme gegevenstoegangslaag om gegevensverwerking te stroomlijnen en tegelijkertijd de gegevensintegratie in hun intelligente toepassingen te consolideren en te harmoniseren. SAP HANA Cloud kan worden geïmplementeerd als een stand-alone oplossing of als een uitbreiding van de bestaande on-premise omgevingen van klanten, waardoor ze kunnen profiteren van de cloud en de mogelijkheid van SAP HANA om live transactionele gegevens te analyseren. Algemene beschikbaarheid voor SAP HANA Cloud is gepland voor Q4 / 2019.

De nieuwste release van SAP Analytics Cloud werd aangekondigd op SAP TechEd Las Vegas en bevat verbeteringen voor bedrijfsplanning. Met deze updates kunnen zakelijke gebruikers typische planningsprocessen automatiseren met behulp van nieuwe hulpmiddelen, zoals een wizard die het maken van planningsworkflows vereenvoudigt door automatisch kalendertaken te maken voor planningsprocessors. De nieuwe "builder tool" maakt verschillende versies van doorlopende voorspellingen. Verbeterde "gegevensacties" omvatten aanwijzingen en variabelen om dezelfde berekeningen in verschillende plannen te dekken om tijd te helpen besparen door een enkele, complexe berekening te behouden in plaats van meerdere versies te beheren. Bovendien is SAP Analytics Cloud gepland om te worden ingebed in SAP SuccessFactors-oplossingen en SAP S / 4HANAen beschikbaar gesteld in Q4 / 2019, waardoor bedrijven beter inzicht krijgen in hun HR- en bedrijfsgegevens om beslissingen van mensen en organisaties te verbeteren.

Om ontwikkelaars verder te helpen, is de ingesloten editie van SAP Analytics Cloud gepland als een service onder de SAP Cloud Platform Enterprise Agreement . Ontwikkelaars kunnen deze analyseservice eenvoudig activeren om snel analyses te bouwen en te integreren in hun applicaties via live connectiviteit met SAP HANA.

Business Intelligence Suite

SAP erkent dat de reis van elke klant naar de cloud uniek is en dat veel organisaties in een gemengd landschap opereren met on-premise, cloud- en hybride implementaties. De 4.3-release van de SAP BusinessObjects Business Intelligence- suite is bedoeld om klanten te ondersteunen met verbeteringen ter plaatse en een strakkere integratie met SAP Analytics Cloud. Voordelen van de nieuwe versie zijn onder meer een verbeterde gebruikerservaring, verbeterd gebruiksgemak en ondersteuning voor de nieuwste industriestandaarden. Een bètaprogramma is gepland voor Q4 / 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud