Arrow Electronics sluit EMEA-distributieovereenkomst met Alibaba Cloud

09-10-2019 | door: Witold Kepinski

Arrow Electronics sluit EMEA-distributieovereenkomst met Alibaba Cloud

Wereldwijde technologieleverancier Arrow Electronics gaat een distributieovereenkomst aan met Alibaba Cloud. Deze dochteronderneming van Alibaba Group levert cloud computing-diensten en is een expert in verticale oplossingen voor bedrijven in de retail-, productie-, media-, entertainment- en internetindustrie, evenals bedrijven in de financiële en logistieke sector.

Alibaba Cloud is in 2009 opgericht en behoort tot de top drie grootste public cloud-providers ter wereld en is de grootste in China. Het biedt een uitgebreid aanbod van cloudoplossingen om kanaalklanten te ondersteunen met onder andere DevOps, elastic computing, relationele databases, cloudopslag, disaster recovery, beveiliging en content delivery-netwerken. Alibaba Cloud heeft momenteel 61 beschikbaarheidszones in 20 regio's wereldwijd, waaronder datacenters op het Chinese vasteland, in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

“Alibaba Cloud groeit snel en is een van de grootste public cloud-providers ter wereld. Onze overeenkomst biedt met name kleinere en middelgrote spelers de mogelijkheid om op de EMEA-markt met Alibaba Cloud samen te werken”, zegt Alexis Brabant (foto), vice-president sales van Arrow’s zakelijke computing oplossingen in EMEA. “We gaan naar een wereld van multi-cloud, en onze klanten kunnen nu kiezen uit een nog breder assortiment en een verscheidenheid aan oplossingen en diensten die zijn afgestemd op de behoeften van hun eindklanten. Door daar Alibaba aan toe te voegen blijft Arrow zijn sterke portfolio met cloudoplossingen uitbouwen.”

“Als wereldleider op het gebied van data-intelligentie begrijpen we de kansen die cloudtechnologieën voor channelpartners kunnen bieden”, zegt Max Tao, senior manager of alliance bij Alibaba Cloud International. “Arrow biedt eersteklas services, cloud-enablement-mogelijkheden en lokale expertise. We zijn erg blij met deze samenwerking, die ons in staat stelt meer regionale en lokale channel-bedrijven te helpen hun reis naar de cloud en data-intelligentie te starten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud