SUSE stopt met ontwikkeling en verkoop van OpenStack Cloud

09-10-2019 | door: Witold Kepinski

SUSE stopt met ontwikkeling en verkoop van OpenStack Cloud

SUSE stopt met ontwikkeling en verkoop van SUSE OpenStack Cloud. De focus komt te liggen op application delivery aldus SUSE.

SUSE meldt in een verklaring: Naarmate SUSE de volgende fase van onze groei en evolutie ingaat als 's werelds grootste onafhankelijke open source-bedrijf, zullen we het bedrijf laten groeien door onze strategie af te stemmen op de huidige en toekomstige behoeften van onze zakelijke klanten bij hun overstap naar een steeds dynamischer hybride en multi -cloud toepassingslandschappen en DevOps-processen. We zijn ideaal gepositioneerd om deze strategie uit te voeren en onze klanten te helpen het volledige spectrum van computeromgevingen te omarmen, van edge tot core tot cloud.

SUSE richt zich op en verhoogt onze strategische investeringen in de markt voor applicatielevering en de mogelijkheden ervan om in lijn te komen met technologische trends in de industrie en, het allerbelangrijkste, met de behoeften van onze klanten. Deze focus omvat het huidige aanbod van SUSE-applicaties (SUSE Cloud Application Platform en SUSE CaaS Platform) die al met succes op de markt zijn geïntroduceerd, en het zal ook toekomstige technologie-acquisities omvatten.

Om deze kansen te maximaliseren, heeft SUSE haar activiteiten zorgvuldig beoordeeld en besloten om de productie van nieuwe versies van SUSE OpenStack Cloud te staken en de verkoop van SUSE OpenStack Cloud te staken. We werken nauw samen met alle betrokken klanten en partners om hen te ondersteunen tijdens hun resterende abonnementsperiode en bij de overgang naar alternatieven.

Naast een verhoogde focus en strategische investeringen in de markt voor applicatielevering, zal SUSE zich blijven inzetten en uitbreiden om de beste enterprise Linux in de industrie te leveren, samen met eersteklas softwaregedefinieerde opslag op basis van het Ceph open source-project. Met al ons productaanbod zullen we voortdurend werken aan het leveren van innovatieve technologie en diensten die het beste aan de behoeften van onze klanten en partners voldoen.

Onze slogan “We Adapt, You Succeed” is volledig duidelijk met deze strategische aanpassing. We hebben SUSE gepositioneerd om onze klanten te helpen het volledige spectrum van computeromgevingen te omarmen, van edge tot core tot cloud. Klanten en partners blijven voorop lopen in wat we doen.

SUSE haalt ook een quote aan van onderzoeksbureau IDC. Al Gillen, GVP, Software Development en Open Source, IDC: “Digitaal werken bepaalde klanten aan differentiatie met applicaties en ervaringen, in plaats van via infrastructuurimplementaties. De beslissing van SUSE om zich te concentreren op toekomstige investeringen om de levering van applicaties beter mogelijk te maken, brengt de toegevoegde waarde van het bedrijf naar een hoger niveau in de technologiestapel, naar een niveau waar klanten tools willen en nodig hebben die hen in staat stellen om differentiatie te bereiken. "

Terug naar nieuws overzicht