BT zet netwerktransformatie voor Rexel in gang

11-10-2019 | door: Redactie

BT zet netwerktransformatie voor Rexel in gang

BT heeft met succes de implementatie afgerond van een nieuw software-gedefinieerd wide area network (SD-WAN) voor Rexel, een leverancier van elektrische producten. Met de nieuwe netwerkoplossing verbindt BT meer dan 50 locaties in Duitsland met elkaar. De afspraken omtrent de levering en het beheer van het netwerk vormen de laatste ontwikkeling in de samenwerking tussen BT en Rexel, die al meer dan 15 jaar duurt.

Het nieuwe netwerk is gebaseerd op Meraki SD-WAN-technologie en combineert verschillende netwerktechnologieën die Rexel de juiste balans geven tussen veiligheid, veerkracht, flexibiliteit en kosten. Bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke data worden verzonden via een speciale verbinding op basis van BT’s multiprotocol label switching (MPLS) netwerk, en minder gevoelige informatie wordt over het internet geleid. Via een selfserviceportaal kan het ICT-team van de klant zelf kiezen welke verbinding voor de afzonderlijke bedrijfsapplicaties wordt gebruikt, en zo de kosten en betrouwbaarheid van de dienstverlening optimaliseren.

Het portaal biedt ook een beter inzicht in de gegevensstromen binnen het netwerk. Beheerde beveiligingsdiensten, waaronder hardware- en softwarematige firewalls, zijn een integraal onderdeel van het nieuwe netwerkontwerp.
De volgende stap is de migratie van het local area network (LAN) naar Meraki technologie, zodat Rexel van begin tot eind inzicht en controle heeft over het gehele netwerk. De Rexel Group is actief in 26 landen in Europa, Amerika en Azië-Pacific. Als onderdeel van een doorlopend plan om haar wereldwijde netwerk te optimaliseren, is Rexel Group van plan om de SD-WAN-technologie uit te rollen naar nog meer landen.

Wolfgang Tomischek, IT Director bij Rexel Duitsland: "Onze klanten plaatsen hun bestellingen via meerdere kanalen - via de online shop, fax en telefoon - en verwachten dat wij binnen enkele uren leveren. We hebben voor BT gekozen omdat een veilige, betrouwbare verbinding cruciaal is voor ons bedrijf. Doordat we deel uitmaken van een internationale groep hebben we een partner nodig die ons hier op wereldwijde schaal bij kan helpen. De nieuwe, hybride oplossing geeft ons meer flexibiliteit en controle en helpt ons tegelijkertijd de kosten onder controle te houden".

Joris van Oers, managing director, Resources, Manufacturing & Logistics en Regional MD Europa bij BT: "We zijn er trots op dat we Rexel ondersteunen met onze SD-WAN-oplossing. Met deze toepassing maken we het makkelijker voor onze klanten om nieuwe netwerktechnologie te gebruiken die hun digitale transformatie ondersteunt. Het biedt hen beter inzicht in de eisen die aan hun netwerk worden gesteld en stelt hen in staat het dataverkeer te controleren en te prioriteren. Bovendien biedt het een plug-and-play-aanpak voor het installeren van nieuwe locaties waarbij de ondersteuning van BT's expertise in ontwerp, installatie, implementatie en netwerkbeheer gegarandeerd wordt".

Connect Meraki SD-WAN maakt deel uit van het uitgebreide Dynamic Network Services-programma van BT. Dit is ontworpen om klanten meer keuze, veiligheid, veerkracht, service en flexibiliteit te bieden bij de uitrol van toekomstige netwerken op basis van de nieuwste SDN- en NFV-technologieën (Network Functies Virtualisation).

Terug naar nieuws overzicht