Wouter Hoeffnagel - 12 oktober 2019

Databricks Connector beschikbaar in Tableau 2019.3

Databricks Connector beschikbaar in Tableau 2019.3 image

Databricks en Tableau Software gaan samenwerking aan en maken Databricks Connector beschikbaar in Tableau 2019.3. De bedrijven helpen klanten hiermee hun architectuur aan te passen en inzichten over verschillende bedrijfsonderdelen te optimaliseren.

Organisaties willen begrijpelijkerwijs gebruikmaken van de meest recente – realtime – gegevens uit data lakes en voorkomen dat analisten uren of dagen moeten wachten voordat deze toegankelijk zijn. Tableau en Databricks spelen hierop in met hun partnership. Dankzij de samenwerkingen krijgen datateams betere toegang tot data, ongeacht waar deze zich in een organisatie bevindt. Daarnaast kunnen ze nu analyses uitvoeren op de grootste dataset die zich gewoonlijk in het data lake bevindt.

Met de nieuwe Databricks Connector – uitgebracht in versie Tableau 2019.3 – is de tijd die nodig is voor het opzetten van analyses en risicomodellen voor projecten teruggebracht tot bijna nul. Dankzij de realtime datavisualisatie in Tableau wordt het proces om zakelijke beslissingen te sturen vereenvoudigd. Organisaties kunnen daardoor hun architectuur snel aanpassen en inzichten over verschillende bedrijfsonderdelen optimaliseren.

Spark + AI Summit

Onlangs maakte Databricks bekend dat het Spark + AI Summit terugkeert in Amsterdam. Van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 oktober vindt het grootste data en machine learning congres in Europa plaats in de RAI, met als hoofdthema ‘Build. Unify. Scale’. Dit evenement is voor datateams, waaronder ontwikkelaars, data scientists en leiders op het gebied van data en analyse, die kunnen deelnemen aan discussies over data, machine learning en de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Katie Bouman van het California Institute of Technology is één van de keynotesprekers in de RAI. Op het hoofdpodium spreken daarnaast een aantal initiatiefnemers van open source projecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake, Koalas, MLflow en scikit-learn. In meer dan 170 sessies worden praktijkvoorbeelden gedeeld van organisaties als Facebook, Microsoft, CERN, Airbnb, Quby, Société Générale, Swedbank en Zalando. Geïnteresseerden voor de Spark + AI Summit 2019 vinden meer informatie via de website en kunnen zich daar ook direct registreren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!