Veilig en stijlvol werken in de cloud met Chromebooks van Acer

Acer Chromebook

12-10-2019 | door: Redactie

Veilig en stijlvol werken in de cloud met Chromebooks van Acer

Acer heeft sinds kort twee nieuwe zakelijke Chromebooks op de markt. Ze zijn ontwikkeld om medewerkers veiliger en efficiënter in de cloud te laten werken, laat de leverancier weten. “Het subtiele, tijdloze en minimalistische design past naadloos in iedere kantooromgeving”, geeft Acer ook aan.

De twee Chromebook-series worden ondergebracht onder de high-end 7-serie: Acer Chromebook 714 (14 inch versie) en Acer Chromebook 715 (15 inch versie). Beide devices hebben een volledig aluminium behuizing, beschikken over een geïntegreerde vingerafdruklezer en zijn Citrix-Ready gecertificeerd. Daardoor zijn ze compatibel met Citrix-oplossingen op het gebied van zakelijke mobiliteit, netwerkfuncties en cloudplatformen. De devices hebben een Full HD-scherm, zijn voorzien van krachtige Intel® CPU’s tot 8e generatie Core i7 en bieden een batterijduur tot 12 uur waardoor een adapter thuisgelaten kan worden. Daarnaast kunnen de Chromebooks tegen een stootje: beide modellen zijn getest volgens militaire standaarden om bijvoorbeeld schokken te kunnen weerstaan.

“De nieuwe premium duurzame behuizing en geïntegreerde vingerafdruklezer maken deze apparaten nog veiliger en betrouwbaarder”, zegt James Lin van Acer (General Manager, Notebooks, IT Product Business). “Iedere professional, of die nu bij een groot of klein bedrijf of in het onderwijs werkt, heeft een betrouwbare, krachtige pc nodig die zijn of haar gegevens helpt te beschermen, goed presteert en er fantastisch uitziet. En dat is precies wat de nieuwe Chromebooks doen.”

De voordelen van Chrome Enterprise
De nieuwe Chromebooks werken volgens Acer in harmonie met Chrome Enterprise van Google, waarmee bedrijven hun apparaten op grote schaal kunnen beheren. Chrome Enterprise helpt bij het creëren en beveiligen van een productieve omgeving voor medewerkers die in de cloud werken.

Klanten hebben met de Chromebook toegang tot de nieuwste Chrome-apps en miljoenen Android-apps voor productiviteit, connectiviteit, services en meer. Acer Chromebooks bieden beide volledige ondersteuning van Android-apps via Google Play.

De devices zijn volgens Acer niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook eenvoudig onderling te delen met medewerkers, studenten en anderen. Gebruikers die zich aanmelden met hun Google-account hebben toegang tot hun Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en meer. De Chromebooks draaien op het Chrome OS-platform van Google. Dat wordt automatisch bijgewerkt en maakt gebruik van meerdere beveiligingsniveaus tegen continu veranderende onlinebedreigingen.

USB Type-C: de veelzijdige aansluiting
De nieuwe Chromebooks hebben aan beide kanten een USB 3.1 Type-C-poort, zodat ze via twee zijden kunnen worden opgeladen en verbonden met andere apparaten. De Type-C poorten kunnen worden gebruikt om snel gegevens over te zetten maar ook externe apparaten aan te sluiten zoals één of meerdere beeldschermen of docking stations. Ook zijn de Chromebooks uitgerust met een traditionele USB 3.0-poort en een MicroSD-kaartlezer om de opslagruimte uit te breiden.

Chromebook 714: helder scherm, smalle rand en compact formaat
De Acer Chromebook 714 richt zich met zijn compacte design en het Full HD IPS-scherm van 14 inch onder meer op medewerkers die op afstand werken. De randen zijn slechts 6,18 mm, zodat het apparaat minder ruimte inneemt en de nadruk ligt op de heldere en levendige beelden. Ook dit model is verkrijgbaar met touchscreen of met een standaardscherm zonder aanraakfunctionaliteit en het keyboard is standaard voorzien van een backlight om beter te kunnen werken in donkere omstandigheden.

Chromebook 715: numeriek toetsenblok
De 715 heeft als eerste Chromebook een numeriek toetsenblok, dankzij het grote IPS scherm (15,6 inch) dat daarvoor ruimte biedt. Daarmee wil Acer vooral medewerkers in onder andere de detailhandel, de financiële sector, de dienstverlening, de wetenschap en de technologie beter van dienst zijn. Ook dit model is standaard voorzien van een backlight keyboard en is verkrijgbaar mét of zonder touchcreen.

Beide devices zijn sinds deze zomer in de Benelux verkrijgbaar.

Door: redactie

Terug naar nieuws overzicht
Cloud