IFS koopt Astea International

14-10-2019 | door: Witold Kepinski

IFS koopt Astea International

IFS, aanbieder van bedrijfsapplicaties, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om het wereldwijde softwarebedrijf Astea International te kopen. Door de transactie kan het gecombineerde bedrijf meer klanten bedienen in meer markten, via een breder netwerk van de beste talenten en partners in de branche.

IFS heeft een aanzienlijke organische groei van zijn veldservicesoftwareactiviteiten gestimuleerd. Door de combinatie met Astea zal IFS zijn wereldwijde aanwezigheid verder uitbreiden dan zijn meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waarvan 8.000 in dienst zijn beheer. In 2020 verwacht IFS dat de inkomsten uit FSM-licenties met meer dan 40% zullen groeien, waarvan naar verwachting ongeveer 80% terugkeert.

Jarenlang heeft IFS klanten in haar focusindustrieën oplossingen geboden die een enorm scala aan servicebeheerswerkzaamheden kunnen ondersteunen, van zeer complexe veldserviceactiviteiten tot transactionele veldrouteringsfuncties. Door Astea toe te voegen aan zijn al robuuste platform, zal het gecombineerde bedrijf nog sterker in staat zijn om te profiteren van belangrijke industriële trends zoals servitization om meer waarde te genereren voor klanten in alle focusindustrieën aldus IFS.

Terug naar nieuws overzicht
Software