Nico.lab gebruikt Google Cloud voor AI-software StrokeViewer

15-10-2019 | door: Redactie

Nico.lab gebruikt Google Cloud voor AI-software StrokeViewer

Ongeveer één op de zes mensen krijgt tijdens zijn leven een beroerte. Om patiënten met een beroerte sneller te behandelen, heeft het Nederlandse healthtech-bedrijf Nico.lab de softwareoplossing StrokeViewer ontwikkeld. Deze kan met kunstmatige intelligentie (AI) de belangrijkste indicatoren van beroertes opsporen.

Om de data in StrokeViewer snel en makkelijk uit te kunnen wisselen maakt Nico.lab gebruik van verschillende onderdelen van Google Cloud, waaronder het open source machine learning-framework Tensorflow. Hierdoor worden patiënten met een beroerte aanzienlijk sneller behandeld.

Iedere seconde telt
Mensen met een beroerte moeten zo snel mogelijk worden behandeld. "Iedere minuut vertraging bij de behandeling resulteert in een verlies van 22 gezonde levensdagen", aldus Merel Boers, Executive Director en medeoprichter van Nico.lab.

In een scenario waarin iedere seconde telt, zocht Nico.lab naar een cloudprovider die snel gegevens kan verwerken en die gemakkelijk kan schalen om artsen en ziekenhuizen snel van gegevens te voorzien. Na een proof of concept heeft Nico.lab ervoor gekozen hun belangrijkste product StrokeViewer op Google Cloud te bouwen.

Probleemloos aansluiten voor ziekenhuizen
Op dit moment kost het ziekenhuizen gemiddeld meer dan een uur om CT-scans te ontvangen, te verwerken en te onderzoeken. Het gaat om zeer grote bestanden met geavanceerd beeldmateriaal. "Onze AI-technologie kan cruciale details in CT-scans ontdekken, die nu binnen een paar minuten kunnen worden gedeeld tussen ziekenhuizen en artsen", zegt Boers. "Google Cloud geeft ons wat we daarvoor nodig hebben: snelheid, stabiliteit en schaalbaarheid."

StrokeViewer heeft in 2018 een CE-certificering ontvangen en wordt in verschillende ziekenhuizen in Nederland in gebruik genomen. Dankzij de flexibele, schaalbare infrastructuur op basis van Google Cloud, wordt het bijzonder gemakkelijk om nieuwe ziekenhuizen toe te voegen. Zij hoeven geen extra hardware te installeren of hun IT-infrastructuur aan te passen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud