Logitech for Business partnerdag: hands-on, leerzaam en leuk

14-10-2019 | door: HP van Tilburg
Deel dit artikel:

Logitech for Business partnerdag: hands-on, leerzaam en leuk

Het parterevent die de zakelijke tak van Logitech, ook wel Logitech for Business in september organiseerde werd een gezellige en praktische middag met veel tip&tricks en inzichten. Gartner voorspelt een groei van 400% van de UC-markt in de komende 3 jaar. De aanwezige ICT en AV resellers kregen in het prachtige pand van Logitech in Leusden naast de hands-on uitleg ook voldoende inspiratie mee naar huis om aan de slag te gaan met dit goede nieuws. En dat uiteraard met de producten van Logitech.

Inzicht en inspiratie

De strategie achter de Logitech video en collaboratie producten werd in de plenaire opening door Joost Jetten, Enterprise & Video Collaboration Lead Benelux bij Logitech for Business uit de doeken gedaan. Daarna konden de resellers in kleinere groepen de demo-sessies bijwonen waarin de Logitech audio en video-oplossingen werden getoond in de context van Microsoft Teams, Zoom en Google Suite. Kern van de boodschap: het maakt niet uit op basis van welk eco-system de videocalls worden opgebouwd: het werkt allemaal heel makkelijk, stabiel en snel, en er is een oplossing voor elk soort vergaderruimte met de producten van Logitech.

Video groeit als kool

Na afloop hebben we vanuit DutchConnect nog even een kort gesprekje met Joost Jetten die duidelijk blij is met het enthousiasme dat in de middag zowel aan de kant van Logitech als bij de partners van onder meer Microsoft en de resellers werd getoond: “Dit is de eerste keer dat we dit in deze opzet doen en dan mag je toch wel spreken van een geslaagde middag. Iedereen heeft onze producten kunnen zien werken. De markt voor UC-prodcten groeit als kool. ICT resellers die hier nog niet mee aan de slag zijn, zijn nog niet te laat, maar moeten nu wel aanhaken. In de komende jaren wordt video-vergadering steeds normaler en wie-weet-net als in grote landen als de US, of Zuid-Afrika waar ik woonde , eerder de norm dan de uitzondering. Het is een uiteraard een kwestie van wennen, maar ook van goed en stabiel functionerende systemen. Wij pleiten voor het uitrusten van vergaderruimtes in kantoren met goede beeldschermen, wel of niet interactief in combinatie met onze camera’s – bijvoorbeeld onze logitech Meetup- en bedieningspanelen. Geef die kamers een ID en nodig ze uit in de online vergadering en het werkt. Geen gedoe met stekkers en instellingen. Gewoon elke dag gebruiken voor de mensen op kantoor. Partners, klanten en leverancier en medewerkers op andere locaties kunnen makkelijk inloggen. En dan zul je zien dat het werkt en steeds normaler wordt om ook echt dagelijks aan te zetten. Het gebruik van video kan zo ontzettend veel tijd en file-ellende besparen. En ja, soms is het leuk en prettig om samen te komen, zoals vandaag hier, maar dat hoeft niet altijd en zeker niet voor een korte update meeting. “

Partnerprogramma

We hebben het met Joost Jetten nog even over het programma als hij daarover zegt: “Bijna een jaar geleden hebben we een nieuw partnerprogramma geïntroduceerd onder de naam Logitech One. Binnen dit programma bieden we support, marketing ondersteuning per segment en uiteraard uitgekiende en prikkelende beloningen. Dat slaat aan. We moeten nog altijd werken aan onze naam in het zakelijke segment, maar dat groeit echt gestaag en dan helpt het dat deze categorie zo ontzettend in opmars is. ” Maar dan wordt het tijd voor de lekkere hapjes voor het bordes in de statige omgeving van Logitech Leusden waar ook voor lekker weer gezorgd is . Ja, dan zijn we toch blij dat we deze bijeenkomst live en niet per video hebben meegemaakt.

Terug naar nieuws overzicht