Visa, Mastercard, Strip en eBay stappen uit Libra Association

14-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Visa, Mastercard, Strip en eBay stappen uit Libra Association

Creditcardbedrijven Visa en Mastercard, betalingsbedrijf Stripe en online marktplaats eBay trekken zich terug uit het Libra project van Facebook. De partijen stappen uit de Libra Association.

De stap is een nieuwe tegenvaller voor Facebook nadat eerder PayPal aankondigde uit de Libra Association te stappen. Visa, Stripe en eBay melden wel het project met interesse te blijven volgen en daarnaast open te staan voor samenwerking in de toekomst.

Bron van zorgen

Libra is een cryptomunt van Facebook die in juni werd aangekondigd. De digitale munt wordt met argusogen bekeken, zowel binnen de Europese Unie (EU) als de Verenigde Staten (VS) bestaan zorgen over Libra. Zo onderzoekt de EU of de Libra de concurrentie op de markt kan verstoren. Het Amerikaanse ministerie van Financiën vreest dat de digitale munt gebruikt kan worden om terrorisme te financiëren.

Facebook waarschuwde eerder dat de Libra er mogelijk nooit zal komen. Onder meer wet- en regelgeving rondom cryptocurrencies en de kritiek die het project vanuit toezichthouders ontvangt worden als belangrijke obstakels genoemd.

Terug naar nieuws overzicht