Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2019

Epson Moverio smartglasses geïntegreerd met TeamViewer Pilot

Epson Moverio smartglasses geïntegreerd met TeamViewer Pilot image

De Epson Moverio BT-350 AR smartglasses bieden nu volledige integratie met TeamViewer Pilot en daarmee een veilige verbinding met remote assistance applicaties. TeamViewer Pilot stelt experts in staat om gebruikers op afstand door complexe operaties te leiden via een Moverio-bril door live camerabeelden, spraak en aantekeningen op het scherm te delen.

"Smartglasses worden nu steeds vaker gebruikt als voorkeurstechnologie voor remote ondersteuning om een aantal redenen, waarvan een van de belangrijkste het gemak is om handsfree en gericht, zonder afleiding te kunnen werken aan een taak", zegt Valerie Riffaud-Cangelosi van Epson Europe. "Deze samenwerking tussen Epson en TeamViewer is een belangrijke stap vooruit in het gebruik van binoculaire smartglasses bij remote assistance. Met de combinatie van de zeer flexibele software van TeamViewer en de unieke projectietechnologie van Epson, beschikken gebruikers over een praktische, gebruiksvriendelijke en zeer schaalbare oplossing voor ondersteuning op afstand."

Virtueel aanwezig op iedere gewenste locatie

"Voor organisaties met grote klanten- of buitendienstteams is het vaak lastig om de juiste persoon op locatie te krijgen om acute problemen op te lossen", zegt Gautam Goswami, CMO en Head of Products van TeamViewer. "Door de integratie van de Moverio-bril en TeamViewer Pilot kunnen experts virtueel op elke locatie ter wereld aanwezig zijn. Dit betekent dat buitendienst- en onderhoudsmedewerkers die aan complex onderhoud, reparaties of operationele problemen werken, visueel assistentie kunnen krijgen van een externe expert. Maar ze houden hun handen vrij om de ontvangen instructies uit te voeren en problemen sneller op te lossen. Zo verbeteren ze de productiviteit en tevredenheid van hun klanten aanzienlijk."

Experts binnen centrale ondersteuningsorganisaties kunnen verbinding maken met een computer of slim mobiel apparaat en zich virtueel naar de externe locatie laten verplaatsen. Daar kunnen ze via smartglasses in real-time zien wat de buitendienstmedewerker ziet. Ze kunnen via Augmented Reality annotaties maken met verklarende pijlen, tekeningen uit de vrije hand en instructies voor de volgorde van stappen en meer, direct boven op voorwerpen in het gezichtsveld van de medewerker op locatie.

Gedeelde centrale informatie

Met de technologie van TeamViewer Pilot kunnen bedrijven een structuur voor 'gedeelde centrale informatie' creëren en onderbrekingen in de bedrijfsvoering verminderen als gevolg van een tekort aan bekwaam personeel. Dit kan ook bijdragen aan de overdracht van kennis en het maken van visuele documentatie die de generaties medewerkers die met pensioen gaan kunnen doorgeven. Dankzij real-time ondersteuning kan een technicus een taak sneller voltooien, of deze nu boven in een hoogspanningsmast of boven op een windturbine werkt. Dit leidt tot een vermindering van de uitvaltijd van machines en verbetert de responstijd voor incidenten.

Visuele begeleiding is met name waardevol wanneer het probleem te complex is om uit te leggen of audio-instructies gewoonweg te moeilijk hoorbaar zijn. Veel bedrijven met een grote buitendienst of productieteams kiezen de Moverio-multimediabril voor onderhoud, reparaties en praktijktraining. Dankzij TeamViewer Pilot kunnen experts nu vanaf elke locatie aanwezig zijn en buitendienstmedewerkers begeleiden en instructies geven wanneer er een probleem optreedt.

De Epson Moverio BT-350 heeft een duurzaam, comfortabel en ergonomisch ontwerp. De bril kan herhaaldelijk voor langere perioden door veel verschillende gebruikers comfortabel worden gedragen, ongeacht de vorm of het formaat van het hoofd en of ze brildrager zijn. Het doorzichtige binoculaire display biedt een breed gezichtsveld. De extern ontvangen content wordt geprojecteerd waar de gebruiker deze het meeste nodig heeft. Met de BT-350 wordt de niet-gebruikte displayruimte transparant weergegeven dankzij de Si-OLED microweergavetechnologie. Deze technologie maakt het volgens Epson mogelijk AR-content naadloos over de echte wereld heen gelegd kan worden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!