Lenovo lanceert nieuwe klasse van edge servers

16-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lenovo lanceert nieuwe klasse van edge servers

Lenovo introduceert de ThinkSystem SE350 edge-server die nu ook configureerbaar is. Het betreft een nieuwe klasse van edge servers zo meldt Fiona O'Brien, EMEA Chief Channel Officer & Head of Operations bij Lenovo, tijdens het Canalys Channels Forum in Barcelona.

Tegenwoordig hebben organisaties volgens Lenovo bijna overal computerbronnen nodig, en dus servers, niet alleen in het datacenter, maar ook op afstand. Om prestatieredenen moeten externe gegevensgenererende apparaten echter dicht bij de computer- en opslagbronnen staan aldus de vendor. Vandaar dat Lenovo de ThinkSystem SE350 Edge-server heeft gelanceerd.

De robuuste SE350 is bestand tegen temperaturen van 0 ° tot 55 ° C en verdraagt locaties met veel stof en trillingen, zoals bouwtrailers en productievloeren. Vanwege de kantoorvriendelijke akoestiek kan het net zo goed worden ingezet in een traditioneel kantoor of een filiaal. De 1U SE350 met halve breedte en korte diepte kan bijna overal worden geïnstalleerd: opgehangen aan een muur, gestapeld op een plank of gemonteerd in een rek.

Intel Xeon D

Deze server, met behulp van de Intel Xeon-D-processor, beschikt over maximaal 16 cores, 256 GB RAM en 16 TB interne solid-state opslag. De SE350 ondersteunt ook de NVIDIA Tesla T4 voor werkbelastingen zoals Edge Inferencing, waardoor het een ideale oplossing is voor AI-implementaties.

Elke site is volgens Lenovo anders, dus ThinkSystem SE350 biedt tal van verbindingsmogelijkheden om aan de behoeften van organisaties te voldoen. Klanten kunnen kiezen uit bedrade 10 / 100Mb / 1 GbE, 1 GbE SFP en 10 GbE SFP +, evenals beveiligde draadloze Wi-Fi en mobiele LTE-verbindingen. De server biedt ook essentiële cybersecurit -mogelijkheden, inclusief sleutelgeëncrypteerde opslag en fysieke beveiligingsfuncties, zoals een vergrendelingsring, evenals mechanismen tegen inbraak en sabotage.

De server levert volgens Lenovo verwerkingskracht, data opslag en networking functies die nodig zijn voor de consolidatie van traditionele workloads, algemene toepassingen en Edge-inferentie.

Wilfredo Sotolongo, VP van IoT van de Lenovo Data Center Group (DCG) legt meer uit over de edge sever in een video op YouTube.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware