Fujitsu introduceert nieuwe mainframe computing innovaties

17-10-2019 | door: Witold Kepinski

Fujitsu introduceert nieuwe mainframe computing innovaties

Fujitsu kondigt zijn nieuwste investering in mainframe computing innovaties aan met de lancering van zijn nieuwe, toekomstbestendige Fujitsu Server BS2000 SE710 en SE310-infrastructuren, ontworpen voor nieuwe, hogere niveaus van systeemopenheid en integratiemogelijkheden.

De geavanceerde nieuwe infrastructuren zorgen voor de blijvende aantrekkelijkheid van mainframes als een zeer efficiënt, veilig en betrouwbaar platform voor digitale transformatie, met nieuwe functies die ze nog geschikter maken om te dienen als basis voor flexibele, hybride computeromgevingen zo meldt Fujitsu.

Verbeteringen aan de nieuwste SE-servergeneratie 1zorgen voor hogere systeemprestaties voor Fujitsu Server BS2000 en randapparatuur, introduceren belangrijke nieuwe aanpassingsservices en breiden het kernconcept van systeemopenheid en gemak van integratie uit, wat een belangrijk kenmerk is van de Fujitsu BS2000 SE-familie.

Mainframe computing speelt volgens Fujitsu een cruciale rol in hybride IT en digitale transformatie Mainframe computing blijft voor veel organisaties de kern van het datacenter en vormt de ruggengraat voor missiekritieke applicaties waar hoge prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid essentieel zijn. De ultraflexibiliteit van de nieuwe BS2000 SE710- en SE310-infrastructuren maakt ze ideaal voor hybride mainframe-architecturen en ondersteunt geavanceerde innovatie voor digitale transformatieprojecten waarin geavanceerde technologieën worden geïntegreerd, zoals cloud en edge computing, kunstmatige intelligentie, blockchain, gegevens beheer, DevOps evenals datacenterbeheer en automatisering.

Bij de lancering van de twee nieuwe infrastructuren kondigt Fujitsu de beschikbaarheid vanaf november 2019 aan van zijn nieuwe openUTM V7.0 middleware, met aanzienlijk verbeterde connectiviteit gegenereerd door HTTP-protocoltoegang.Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe BS2000 SE-systemen zijn beschikbaar vanaf oktober 2019, rechtstreeks bij Fujitsu. Prijzen zijn afhankelijk van de configuratie.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware