Intel koopt Smart Edge technologie van Pivot Technology

16-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Intel koopt Smart Edge technologie van Pivot Technology

Intel neemt Smart Edge over van Pivot Technology over. Smart Edge is software die helpt data op te splitsen voor edge computing, zodat data dichter bij de gebruiker wordt bewaard en beter prestaties ervaart. Intel betaalt 27 miljoen dollar voor de technologie.

Smart Edge is ontworpen om te draaien op Intel chips. Reuters wijst erop dat documenten van Pivot aantonen dat Smart Edge in de eerste zes maanden van 2019 een verlies van 1 miljoen dollar heeft opgeleverd. Pivot kreeg in juli een patent op de Smart Edge technologie toegewezen.

Met Smart Edge zet Intel in op edge computing voor 5G-netwerken. Het bedrijf wil de netwerktransformatie die nodig is voor 5G ondersteunen door Smart Edge te combineren met eigen technologie om de ontwikkeling van de edge computing markt te versnellen.

OpenNESS project

Ook sluit Smart Edge aan op het OpenNESS project van Intel, wat staat voor 'Open Network Edge Services Software'. Dit is een toolkit voor het ontwikkelen en uitrollen van applicaties op de netwerkrand of on-premise edge locaties.

Intel verwacht de overname in de komende weken af te ronden. Ongeveer 25 Smart Edge medewerkers van Pivot Technology treden vanaf dat moment toe tot Intel's Network and Custom Logic Group.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility