Eurofiber neemt glasvezelnetwerk van failliet verklaarde SensorCity in Assen over
17-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eurofiber neemt glasvezelnetwerk van failliet verklaarde SensorCity in Assen over

Eurofiber heeft het glasvezelnetwerk van het voormalige en failliet verklaarde SensorCity in Assen voor een onbekend bedrag overgenomen. Hiermee beschikt Eurofiber over een fijnmazig glasvezelnetwerk van 42 kilometer lang in de stad.

Managing director Paul Naastepad (foto) van Eurofiber Nederland is tevreden met de aankoop: "Eurofiber beheert en exploiteert een glasvezelnetwerk van ruim 31.000 kilometer in Nederland en België, dat wij wekelijks met 40 kilometer uitbreiden. Meestal door zelf aan te leggen, en soms door acquisitie. Het netwerk in Assen is voor ons waardevol door zijn fijnmazigheid. Het loopt door of langs een groot aantal bedrijventerreinen, scholen en kantoorlocaties. Hiermee kunnen we het grootste deel van de bedrijven en organisaties in Assen toegang geven tot een hoogwaardige glasvezelverbinding."

In het verlengde van aankoop heeft Eurofiber een overeenkomst gesloten met de Gemeente Assen voor de verbindingen van 28 verkeersregelinstallaties, vier gemeentelijke parkeergarages en 17 verkeersinformatiepanelen in de stad. Naastepad: "De gemeente verzekert zich met deze overeenkomst dat het beheer van deze vitale toepassingen in goede handen is. Wij hebben veel ervaring met het beheer van dit soort toepassingen bij andere Nederlandse gemeenten en hanteren de scherpste beschikbaarheidsgaranties in de markt."

Terug naar nieuws overzicht