AXIS Companion-software biedt realtime notificaties en systeembeheer op afstand

17-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

AXIS Companion-software biedt realtime notificaties en systeembeheer op afstand

Axis Communications lanceert AXIS Companion 4, de nieuwste versie van de AXIS Companion-app voor videomanagement. Deze videobewakingsoplossing is geoptimaliseerd voor kleine systemen tot 16 camera's en gericht op kleine bedrijven die een oogje in het zeil willen houden op hun gebouwen, mensen en bezittingen.

Jeroen Dijkmans van Gunst, Account Manager Nederland bij Axis, is enthousiast: "De nieuwe software maakt het mogelijk om realtime notificaties naar mobiele apparaten te versturen. Zo zijn bedrijfseigenaren direct op de hoogte van elke verdachte activiteit en kunnen zij via een mobiel apparaat of pc toegang krijgen tot live op opgenomen video, zonder eerst een netwerk of router te hoeven configureren."

Systeembeheer op afstand

AXIS Companion 4 introduceert ook systeembeheer op afstand. Dit maakt het voor bijvoorbeeld installateurs eenvoudig om meerdere bewakingssystemen tegelijkertijd te monitoren en indien noodzakelijk opnieuw op te starten of een upgrade te installeren, zonder fysiek ter plaatse aanwezig te zijn.

De nieuwe app biedt:

  • Realtime alarmnotificaties op mobiele apparaten
  • Systeembeheer op afstand
  • Meerdere gebruikersprofielen en -rechten

"Gebruiksgemak is een belangrijk speerpunt voor Axis. Door deze handige functionaliteiten aan AXIS Companion toe te voegen, maken we professionele videobewaking voor kleine bedrijven nog eenvoudiger en completer", aldus Dijkmans van Gunst.

Terug naar nieuws overzicht