Handelaar in gestolen creditcardgegevens zelf gehackt
18-10-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Handelaar in gestolen creditcardgegevens zelf gehackt

BriansClub, een site die gegevens verhandelt van gehackte creditcards en bankkaarten, is zelf gehackt. De buitgemaakte gegevens, zo'n 26 miljoen creditcardgegevens, zijn door de aanvallers doorgestuurd naar betrokken banken zodat de kaarten geblokkeerd kunnen worden.

Criminelen konden op de website voor een kleine som de data van een gestolen betaalkaart kopen, die ze dan zelf konden inzetten voor fraude. In augustus werd echter door anonieme aanvallers bij BriansClub ingebroken. "Meer dan 78 procent van de handel in gestolen kaarten wordt toegewezen aan een dozijn 'dark web' marktplaatsen, dus een lek van deze grootte zal zeker de zwarte handel op korte termijn verstoren", zegt Andrei Barysevich, CEO van Gemini Advisory, aan techsite KrebsOnSecurity, die de aanval ontdekte.

Volgens Gemini Advisory, dat de zwarte markt in kaartgegevens probeert bij te monitoren, bestaat BriansClub al meerdere jaren. De site verkoopt onder meer 'dumps', reeksen van nullen en enen die op magnetische kaarten kunnen gezet. Met die kaarten kan je vervolgens aankopen doen, met andermans geld. De site zou zo'n 126 miljoen dollar aan bitcoin hebben binnengehaald sinds 2015. De buitgemaakte database is overgemaakt aan de banken, waardoor ze nu onbruikbaar is.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security