Tecknoworks versterkt focus op modernisatie apps met Innovation Lifeguard

31-10-2019 | door: Martijn Kregting

Tecknoworks versterkt focus op modernisatie apps met Innovation Lifeguard

IT-dienstverlener Tecknoworks Nederland heeft haar focus op modernisatie en innovatie van applicaties versterkt met innovatiemethodiek Innovation Lifeguard. Tecknoworks wil zo haar de doelgroepen (ISV’s, financiële dienstverlening, gezondheidszorg) nog beter bedienen. De dienstverlener benadrukt met Innovation Lifeguard het belang van de creatieve, innovatieve kant van het ontwikkelproces: gebruiker en business staan daarbij centraal.

Innovation Lifeguard behelst de procesaanpak die elke organisatie doorloopt om van een huidige situatie naar een idee en vervolgens naar een gevalideerd plan van aanpak te komen, vertelt sales en marketingdirecteur Rein Hoogland (foto) in een interview met Dutch IT Channel: “Deze productontwikkelingsmethodiek moet helpen bij een goed beheer van het creatieve proces rondom het idee creatie, maar ook dat je technologische oplossingen en risico’s die eruit voortkomen op een goede manier test aan de realiteit.”

Algemeen directeur Maurik van den Heuvel voegt toe: “Bij innovatie gaat het niet allereerst over hoe je een sensor zo goed inzet. Het gaat om het optimaal ondersteunen van gebruikersprocessen, het toevoegen of weglaten van functionaliteiten om een oplossing beter te maken. Natuurlijk nemen we de hardware wel mee. Maar het gaat uiteindelijk om de functionaliteit.”

Innovation Lifeguard ondersteunt

Innovation Lifeguard is vooral een ondersteunende methodiek, stelt Hoogland. “Ontwikkelen is merendeels een creatief proces. Dat geldt ook wanneer een bedrijf naar de cloud gaat. In eerste instantie worden vaak bestaande toepassingen verschoven naar de cloud – lift and shift. Maar uiteindelijk wil je maximaal gebruik maken van wat de cloud aan mogelijkheden biedt. Bij de vraag ‘wat ga je bouwen’ is het heel belangrijk om een goed innovatietraject te doorlopen. Je kijkt dan naar de organisatie, de gebruiker én de business-processen. Want op alle fronten kan innovatie plaatsvinden.”

Eén van de doelgroepen van Tecknoworks is de ISV-markt. ISV’s hebben veelal bestaande applicaties die al in de cloud draaien maar vaak nog niet cloud native zijn. Van den Heuvel: “Wij helpen ISV’s deze migratie te versnellen. Allereerst door creativiteit en innovatie voorop te stellen – doet een toepassing wat het moet doen – en ten tweede via co-creatie – samen ontwikkelen. Zo komen we tot een optimale cloud native applicatie.”

Lees meer in het uitgebreide inteview met Tecknoworks.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud