Devoteam wil maximale waarde halen uit digitale roadmap

31-10-2019 | door: Martijn Kregting

Devoteam wil maximale waarde halen uit digitale roadmap

Devoteam Nederland ondersteunt organisaties in het ontwikkelen van hun digitale roadmap. Het bedrijf hanteert hiervoor een dubbele focus: het koppelen van business-ambities aan IT-doelen en de inzet van schaalbare technologie. "Dat zorgt ervoor dat organisaties maximale waarde behalen voor hun klanten", stelt Martijn van Veen (foto), COO van Devoteam Nederland tegenover Dutch IT Channel. Om dit te realiseren, worden onder meer IT strategy consultants ingezet die samen met het topmanagement de digitale strategie invullen.

Het snelgroeiende consultancy-bedrijf is in Europa actief met inmiddels 7.200 medewerkers en laat ook in Nederland duidelijke groei zien met zijn aanpak. Wat Devoteam veelvuldig tegenkomt bij organisaties, klein én groot, is dat men wel doelen heeft voor over 5 of 6 jaar maar er regelmatig een kloof bestaat tussen deze lange-termijndoelen en wat men op korte termijn wil bereiken als organisatie.

Van Veen: “Wij hebben de expertise en de mensen die met inzicht in business-doelen deze kloof overbruggen. Hier gaat het om zowel legacy-architectuur (die kan beperken, vaak nog veel waarde heeft, maar waar je morgen nog niet van af kan) als de wens om een digitaliseringsslag te maken om zo aan veranderende wensen en behoeften van medewerkers en klanten tegemoet te komen.”

Strategisch advies

Devoteam werkt met IT strategy consultants, met zowel strategisch als technisch vermogen. Zij zitten met de CEO, de CDO, de CIO of CTO van een klant aan tafel. Dat is in feite een fase eerder dan waar het leeuwendeel van de concurrenten normaal aan tafel zitten, vertelt Van Veen.

“We bepalen dan samen waar een organisatie op dit moment in het proces is qua digitale roadmap. Wij doen een kort assessment en een nulmeting om het uitgangspunt en de mogelijkheden te bepalen. Deze aanpak wordt ook erg positief ontvangen door onze opdrachtgevers.”

Het wordt vooral prettig gevonden dat men een soort check & balance krijgt op een plan dat zij hebben gemaakt. Vervolgens kijkt Devoteam welke technologieën met deze digitale roadmap verbonden zijn. “Daar komen onze praktijken dan tot uiting”, legt Van Veen uit. “Wij kijken naar hun business ambities en naar hoe zij die digitaal willen ondersteunen. Aansluitend brengen we het in lijn met wat de organisatie al heeft, wat men nodig heeft en wat men aan kan op het gebied van omvang en snelheid van verandering.”

Lees het interview: Devoteam focust op schaalbare technologie.

Door: Martijn Kregting

Terug naar nieuws overzicht
Cloud