Datacenterspecialist Interconnect zet in op verdere groei
18-10-2019
Deel dit artikel:

Datacenterspecialist Interconnect zet in op verdere groei

Bedrijf biedt helder alternatief voor overvolle Randstad

Nu de Nederlandse datacentermarkt blijft groeien en de regio Amsterdam de grenzen van zijn capaciteit lijkt te bereiken, ziet datacenterspecialist Interconnect in Den Bosch de vraag naar capaciteit in zijn twee datacenters snel toenemen. Interconnect speelt hier proactief op in en gaat fors uitbreiden in 2020, zegt Maartje van Alem, Business Unit Manager Datacenter & Connectivity bij Interconnect. “Wij krijgen veel aanvragen van een brede groep potentiële klanten, variërend van grote nationale en internationale bedrijven tot aan managed service providers en ISV’s. Gelukkig is er in onze regio nog veel ruimte om te bouwen, voldoende stroom en prima connectiviteit.

Flinke uitbreiding

Interconnect start binnenkort met een omvangrijke uitbreiding van zijn Tier 3-datacenter in Eindhoven, waar het bedrijf gaat groeien naar zesduizend vierkante meter met een capaciteit van 2.200 racks. In Den Bosch staat aan de A2 een nieuw datacenter op de rol van twee keer tweeduizend vierkante meter als vervanging voor de bestaande locatie op bedrijvenpark De Brand. Hier wil Interconnect zijn klanten onder meer een store-in-store-model aanbieden, waar ze onder hun eigen label datacenterdiensten kunnen gaan bieden. Van Alem: “Met deze stappen zorgen we voor een duidelijk alternatief voor de Randstad.” Den Bosch en Eindhoven zijn volgens Van Alem ook prima locaties omdat ze zich sterk profileren als technologiesteden. “Eindhoven is al langer een sterke magneet voor high-tech bedrijven en hun toeleveranciers, die vooral werken aan innovatie. Den Bosch profileert zich als datastad met onder meer een academische opleiding tot data-scientist. Uitstekende locaties dus voor ons om in te investeren.”

Breed dienstenpakket

Van Alem benadrukt dat capaciteit en diensten bij Interconnect samengaan. “Wij doen het anders dan veel andere datacenterspelers. Wij helpen klanten ook van a tot z als ze bijvoorbeeld van on-premise via een colocatiemodel uiteindelijk naar de cloud willen overstappen. Het blijkt dat ieder type klant – ook de grote bedrijven – daar behoefte aan heeft. Wij hebben rond ons datacenter-, IaaS- en cloudaanbod een breed palet van diensten ontwikkeld, zoals Smart Hands, waarmee we op die behoefte inspelen. Daarbij houden we de lijnen kort en krijgen klanten bijvoorbeeld direct een engineer aan de lijn als er een issue is.”

Duurzaam

De nieuwe datacenters bieden niet alleen de nodige extra capaciteit, maar zijn ook duurzaam. Van Alem geeft aan dat Interconnect op dit moment samen met een ingenieursbureau de mogelijkheden onderzoekt van het benutten van restwarmte. “We gaan deze mogelijkheden eerst grondig in kaart brengen, zodat we goed inzicht hebben in wat wel en niet kan”, benadrukt zij.

Hybride

Alles wijst er volgens Van Alem dat de toekomst van IT hybride is. “Interconnect wil daarin de rol van trusted advisor spelen. Bij ons kan een klant geheel in eigen tempo de reis naar een hybride omgeving maken. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, maar we willen allemaal innoveren en profiteren van technologie. Met het technologische platform dat we in deze datacenters hebben gebouwd, is dat prima mogelijk. Daarbij werken we heel graag samen met de groeiende community van partners binnen ons partnerprogramma Discover.”

Maartje van Alem, Business Unit Manager Datacenter & Connectivity bij Interconnect.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters