Oracle CEO Mark Hurd overleden

18-10-2019 | door: Witold Kepinski

Oracle CEO Mark Hurd overleden

Oracle CEO Mark Hurd is op 62-jarige leeftijd overleden. Mark Vincent Hurd (1 januari 1957 - 18 oktober 2019) was co-CEO van Oracle Corporation samen met Safra Catz en was ook lid van de raad van bestuur. Eerder diende hij als voorzitter en Chief Executive Officer en president van Hewlett-Packard, voordat hij ontslag nam in 2010. Hij was ook lid van de raad van bestuur van de startup Globality Inc.

In september 2019 kondigde Hurd zijn voornemen aan om met verlof te gaan om gezondheidsredenen die niet nader zijn gespecificeerd. Hij verklaarde ook dat zijn Co-CEO Safra Catz en Oracle-oprichter CTO Larry Ellison tijdens zijn afwezigheid de organisatie zouden leiden terwijl hij weg was.

"Mark was mijn goede en onvervangbare vriend en vertrouwde collega", zegt Larry Ellison in een memo tegen Oracle-medewerkers dat op de persoonlijke website van Mark Hurd is geplaatst. "Oracle heeft een briljante en geliefde leider verloren die persoonlijk het leven van zo velen van ons heeft geraakt tijdens  zijn decennium bij Oracle. We zullen allemaal Mark's scherpe geest en zeldzame vermogen missen om problemen snel te analyseren, vereenvoudigen en op te lossen."

Sinds 2010 actief voor Oracle

Hurd werkt sinds 2010 voor Oracle, aanvankelijk als voorzitter. In 2014 werd hij samen met Catz CEO waarbij Ellison de taak van CTO op zich nam.

Hewlett-Packard (2005–2010)

Voor Oracle werkte Hurd bij HP. Nadat de raad voorzitter en CEO Carly Fiorina in januari 2005 gedwongen wad af te treden wegens beleidsverschillen na de Compaq fusie, werd Hurd na een tussenperiode benoemd tot vaste CEO en bekleedde ook de titel van president. In 2010 stapte hij over naar Oracle.

NCR (1980-2005)

Hurd bracht 25 jaar door bij NCR Corporation, met als hoogtepunt een ambtstermijn van twee jaar als chief executive officer en president. Hij werd benoemd tot president van NCR in 2001 en kreeg extra verantwoordelijkheden als chief operating officer in 2002. Hij begon te werken voor NCR als junior verkoper in San Antonio in 1980, en bekleedde vervolgens verschillende functies in algemeen management, operations en sales en marketing. Hij diende ook als hoofd van het bedrijf Teradata data-warehousing divisie voor drie jaar.

Hurd studeerde in 1975 af aan de Curley-Notre Dame High School in Miami, Florida. In 1979 studeerde Hurd af met een Bachelor of Business Administration aan de Baylor University in Waco, Texas. Hurd laat een vrouw en twee dochters na.

Bron: Wikipedia.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud