DOQEX tekent distributieovereenkomst met MoreTeq

22-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

DOQEX tekent distributieovereenkomst met MoreTeq

DOQEX UK en MoreTeq zijn een overeenkomst aangegaan voor de distributie van DOQEX, een platform voor veilige e-mail en gegevensuitwisseling. MoreTeq gaat lokale vertegenwoordiging bieden voor verkoop, technische ondersteuning en Services ter ondersteuning van de groei van het DOQEX resellers kanaal in Nederland.

DOQEX biedt private data portals en SecureMail gateways die veilig, configureerbaar en zeer gemakkelijk te gebruiken zijn. Met DOQEX kunnen bedrijven en organisaties onder meer uit de publieke sector elektronische gegevens op een veilige en GDPR-conforme manier verzamelen en delen. Een DOQEX-platform is geschikt voor onder meer juridische contracten, financiële, medische en belastingdossiers, Payroll, productontwerpen, onderzoeksresultaten, broncodes, licentiecodes en wachtwoorden.

Beveiliging

In vergelijking met alternatieve oplossingen is de DOQEX oplossing gebouwd met beveiligings- en auditbehoeften in de kern. Diensten als Dropbox, Google Drive, WeTransfer, Microsoft OneDrive of Citrix bieden volgens de DOQEX geen controle en garantie, iets wat bij een privaat-DOQEX-service wel het geval is. DOQEX lost het 'data Residency' probleem op door managed hosting-opties in heel Europa in te zetten, ongeacht of deze ingezet worden door partners of binnen de eigen omgeving van een klant.

Het DOQEX platform was één van de eersten die volledig in overeenstemming was met de GDPR wet. DOQEX maakt gebruik van een methodologie om ervoor te zorgen dat gegevens die ontvangen worden veilig worden behandeld, afgeleverd en vernietigd. Met volledige integriteit en volledige audittrail van elke actie. De oplossing kan lokaal worden gehost of als Managed Service worden aangeboden.

Allard van Gelderen, Directeur van MoreTeq BV over DOQEX: "We hebben samengewerkt met beveiligingsleveranciers en IT-integrators en we begrijpen hoe complex data en communicatie kunnen zijn. We zien een enorm potentieel voor het DOQEX-platform, omdat de oplossing voldoet aan wat er tegenwoordig door IT-managers wordt gevraagd; eenvoud, beheersbaarheid en betrouwbaarheid. Alternatieve oplossingen bieden geen uitgebreide ‘branding’ en management flexibiliteit zoals DOQEX dat doet. We kijken ernaar uit om organisaties te helpen met de uidagingen die DOQEX in het UK al geruime tijd het hoofd biedt. Met DOQEX kunnen wij voldoen aan de beveiligingsbehoeften van Nederlandse organisaties."

Europese ambities van DOQEX

Nick case, directeur van DOQEX, heeft MoreTeq gekozen om de Nederlandse markt te helpen opbouwen. De UK based Security leverancier ziet een groot potentieel voor het uitbreiden van de Nederlandse markt.

"Ik ben verheugd om met MoreTeq te werken, zodat zij ons kunnen helpen met de belangrijke taak om de voordelen van de DOQEX oplossing naar organisaties in Nederland te brengen. De verkoop en technische expertise van MoreTeq binnen de IT Security markt zal cruciaal voor ons zijn om ons kanaal van vertrouwde partners op te bouwen. We werken met een professioneel en deskundig team en kijk ernaar uit om voort te bouwen op het succes en de uitstekende relaties die we al hebben opgebouwd. Met DOQEX helpen wij de Nederlandse organisaties veilig en productief te werken."

Terug naar nieuws overzicht