Check Point introduceert 1500-serie beveiligingsgateways voor mkb

22-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Check Point introduceert 1500-serie beveiligingsgateways voor mkb

Leverancier van cybersecurity-oplossingen Check Point Software Technologies introduceert de nieuwe 1500-serie beveiligingsgateways voor mkb-organisaties. De twee nieuwe mkb-appliances combineert beschermt tegen geavanceerde dreigingen met gebruiks- en beheergemak.

Volgens het recente Verizon Data Breach Investigations Report 2019 maakt maar liefst 43% van alle cybercrime-slachtoffers onderdeel uit van het mkb. 63% van de aanvalspogingen op mkb-organisaties was bovendien succesvol. De kosten als gevolg van cyberaanvallen op het mkb kunnen snel oplopen tot meer dan 1 miljoen dollar per organisatie, blijkt uit een rapport van het Ponemon Institute. Dit kan voor organisaties van dergelijke omvang catastrofaal zijn.

Bescherming op enterprise niveau

Met de nieuwe 1550- en 1590-gateway wil Check Point het mkb hiertegen beschermen. Deze gateways draaien op de Check Point R80-release security-beheersoftware. R80 bevat onder meer multi-layered next-generation bescherming tegen zowel bekende bedreigingen als zero-day-aanvallen dankzij SandBlast Zero-Day Protection, inclusief antivirus, anti-bot, IPS, app-control, URL-filtering en identiteitscontrole.

De nieuwe 1500-serie biedt het mkb bescherming op enterprise-niveau:

  • 100% block-score voor malware-preventie voor e-mail en web, het weren van exploits en vangstratio na infectie (volgens de recente Breach Prevention Systems (BPS) Group Test van NSS Labs)
  • Tot 2 keer hogere prestaties dan voorgaande generaties. De 1550 Gateway biedt 450 Mbps en de 1590 Gateway biedt 660 Mbps aan threat prevention performance
  • De 1550 heeft zes 1 GbE-poorten, de 1590 tien 1 GbE-poorten. Beide zijn voorzien van wifi en een geïntegreerde cellular modem, ontworpen voor LTE en 5G
  • De Check Point WatchTower mobile app stelt de IT-verantwoordelijke in staat het netwerk te monitoren en bedreigingen te neutraliseren vanaf zijn smartphone
  • Dankzij out-of-the-box zero-touch provisioning is de installatie in minder dan 1 minuut gebeurd
  • Zoekt en herkent IoT-apparaten om een nauwkeurig beveiligingsbeleid te definiëren

"In veel landen spelen kleine en middelgrote bedrijven een cruciale rol in economische groei en innovatie. Vaak hebben mkb-bedrijven echter niet de (financiële) middelen om zich volledig te beschermen tegen de geavanceerde cyberbedreigingen van vandaag en morgen", zegt Itai Greenberg, VP Product Management bij Check Point Software Technologies. "Nu kunnen kleine en middelgrote bedrijven ook genieten van een beveiligingsoplossing op enterprise-niveau, inclusief eenvoudig en intuïtief beheer.”

Beschikbaarheid

De Gateways 1550 en 1590 zijn beschikbaar via het wereldwijde netwerk van partners. De volledige productspecificaties van de 1500-serie hier te vinden. Vanaf 30 mei 2020 stopt Check Point met de verkoop van volgende modellen security-gateway: 730, 750, 770, 790, 1430, 1450, 1470 en 1490 (bedraad en draadloos - exclusief VDSL).

Terug naar nieuws overzicht
Hardware