Commvault integreert storage en datamanagement met Hedvig-technologie binnen multi-cloud
22-10-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Commvault integreert storage en datamanagement met Hedvig-technologie binnen multi-cloud

Commvault, leverancier van zakelijke software voor datamanagement in de cloud en op locatie, kondigt nieuwe mogelijkheden aan binnen de software defined storage (SDS)-oplossingen van Hedvig. Dit bedrijf, dat in het Startup50’s Big50-2019 Startup Report werd aangemerkt als “Hot Startup to Watch”, werd recentelijk overgenomen door Commvault. De nieuwe functionaliteiten zijn aangekondigd tijdens Commvault GO 2019.

De verbeteringen bieden ondersteuning voor meer toepassingsscenario’s op het gebied van SDS. "De nieuwe mogelijkheden combineren de laatste stand der techniek op het gebied van storage, containers en cloud computing. Organisaties kunnen hiermee handmatige processen voor infrastructuurbeheer automatiseren en hun multi-cloudomgevingen vereenvoudigen", zegt Avinash Lakshman (foto), chief storage strategist bij Commvault. "De technologie van Hedvig vergroot de meerwaarde die Commvault moderne ondernemingen te bieden heeft. De integratie van deze technologie met de oplossingen van Commvault resulteert in een branchestandaard oplossing voor het multi-cloudtijdperk."

Opslagbeheer automatiseren

De SDS-mogelijkheden die tijdens Commvault GO 2019 werden aangekondigd stellen bedrijven in staat om het opslagbeheer te automatiseren en te vereenvoudigen, de storage-kosten te reduceren en de time-to-value te verkorten. Functies en voordelen zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor de Container Storage Interface (CSI), waarmee Commvault kan worden ingezet voor het beheer van Kubernetes en andere container orchestrators (CO’s);
  • Ingebouwde high availability voor datacenters voor krachtigere data resilience;
  • Ondersteuning voor erasure coding ter verbetering van de opslagefficiëntie;
  • Uitgebreide ondersteuning voor multi-tenant datacenters, zoals beheer van het toegangsniveau voor uiteenlopende klanten en de encryptie-instellingen. Managed Service Providers (MSP’s) kunnen zo storage-oplossingen aanbieden binnen hybride cloud-omgevingen in alle soorten en maten;
  • Beheer van datacenterclusters, waarschuwingen en rapportage. Bedrijven en MSP’s kunnen de software defined storage-infrastructuur van al hun datacenters vanuit een centrale locatie configureren en beheren.

Integratie met Hedvig

Het recentelijk door Commvault aangestelde managementteam van Hedvig ontplooit daarnaast andere initiatieven voor het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden en de integratie van de technologieën van Hedvig met de oplossingen voor gegevensbescherming van Commvault.

Commvault gaat de technologie van Hedvig inzetten voor het verbeteren van zijn mogelijkheden voor storage provisioning en automatisering van het gegevensbeheer en het uitbreiden van zijn ondersteuning voor applicatiecontainers en microservices. Deze en andere integratie-initiatieven rond Hedvig sluiten aan op de strategie van Commvault om de complexiteit en datafragmentatie binnen multi-cloudomgevingen terug te dringen door het verenigen van de IT-opslag en het gegevensbeheer.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud