Wouter Hoeffnagel - 22 oktober 2019

Nuance en Microsoft verbeteren arts-patiënt ervaring

Nuance Communications en Microsoft bundelen hun krachten om te helpen bij de transformatie van de gezondheidszorg voor een duurzamere toekomst. Door de levering van hun ACI-technologieën (ambient clinical intelligence) te versnellen willen de partijen de 'onderzoeksruimte van de toekomst' - waarin klinische documentatie zichzelf schrijft - nieuwe impulsen geven.

De samenwerking van Nuance en Microsoft brengt technologieën van beide bedrijven samen:

  • De voor de gezondheidszorg geoptimaliseerde oplossingen van Nuance voor spraakherkenning en -verwerking, zoals het Dragon Medical-platform dat door meer dan 500.000 artsen over de hele wereld wordt gebruikt; AI voor klinische documentatie en ondersteuning van beleidsbeslissingen; stembiometrie en gespecialiseerde ambient sensing hardware.
  • Microsoft Azure, Azure AI en Project EmpowerMD Intelligente Scribe Service van Microsoft, ondersteund met AI voor conversatie en begrip van de natuurlijke taal.

Uitdagingen in de zorg oplossen

"De samenwerking met Microsoft zorgt voor een versnelling in de aanpak en het oplossen van de meest urgente uitdagingen in de gezondheidszorg", aldus Mark Benjamin, CEO van Nuance. "De ambiente technologieën die we samen zullen leveren, kunnen de productiviteit en professionele tevredenheid van zorgverleners verbeteren, terwijl artsen in staat worden gesteld om zich te concentreren op wat ze het beste kunnen: voor patiënten zorgen."

Burn-outs bij artsen hebben een alarmerend niveau bereikt. Recent onderzoek toont aan dat eerstelijnsartsen voor elk uur dat zij besteden aan directe patiëntenzorg, twee kwijt zijn aan administratieve taken. Ook gaven artsen aan nog één tot twee uur te besteden aan administratieve taken in de avonduren.

Microsoft CEO, Satya Nadella, verklaarde: "We hebben een ongelooflijke kans om de vooruitgang in de cloud en AI-technologie te gebruiken om de gezondheidszorg te transformeren. Samen met Nuance zullen we de kracht van Azure en Azure AI toepassen op deze uitdaging, met als doel het dagelijks leven van eerstelijns gezondheidswerkers overal ter wereld te verbeteren - zodat zij betere zorg kunnen bieden."

Elektronisch patiëntendossier

In samenwerking met langetermijnpartners die gebruik maken van een elektronisch patiëntendossier (EPD) om de technologie verder te ontwikkelen, zal ACI een naadloze en boeiende interactie tussen zorgverleners en patiënten mogelijk maken. Na toestemming van de patiënt kan ACI de gesprekken tussen patiënt en behandelaar samenvoegen, deze gegevens integreren met de contextuele informatie van het EPD en het medisch dossier van de patiënt automatisch in het systeem opnemen.

"Burn-outs bij artsen is één van de belangrijkste zorgen geworden die de gezondheidszorg onder ogen moet zien vandaag de dag", zegt Dr. James Linder, CEO van Nebraska Medicine. "We zijn enthousiast over de eerste resultaten van ACI om zorgverleners te helpen zich meer op patiënten te richten. We kijken uit naar de innovaties die onze twee vertrouwde partners, Nuance en Microsoft, samen zullen leveren."

Gebaseerd op Microsoft Azure

De bedrijven zullen voortborduren op het eerdere succes van Nuance met ACI en verwachten de technologie begin 2020 in de VS te introduceren in een eerste reeks van medische specialismen. Deze nieuwe technologie is gebaseerd op Microsoft Azure. Beide partijen brengen hun expertise rond de ontwikkeling van AI-oplossingen voor omgevingsgevoelige en conversatiedoeleinden samen, waaronder ambient luisteren, spraakcommando’s, stembiometrie, signaalverbetering, samenvatten van documenten, begrip van natuurlijke taal, klinische intelligentie en tekst-naar-spraak. Als onderdeel van de overeenkomst migreert Nuance het grootste deel van haar huidige interne infrastructuur en gehoste producten naar Microsoft Azure. Nuance is al langer een Microsoft Office 365-klant voor haar meer dan 8.500 medewerkers wereldwijd, waardoor ze beschikt over onder meer Microsoft Teams.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!