Splunk breidt Data-to-Everything platform uit
23-10-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Splunk breidt Data-to-Everything platform uit

Splunk, de maker van het Data-to-Everything platform, het tiende jaarlijkse .conf evenement in Las Vegas afgetrapt. Het is het grootste Splunk evenement tot nu toe en het staat in het teken van het afbreken van de silo’s tussen data en concrete acties.

Allereerst heeft Splunk bekend gemaakt dat het Data-to-Everything platform vergroot en versneld zal worden. Dit onder andere door updates aan Data Fabric Search, Splunk Business Flow en het gebruik van een Natural Language Platform waardoor gebruikers met data kunnen “communiceren”.

Splunk’s Security Operations Suite presenteert de Splunk Mission Control toepassing. Deze cloud-toepassing zorgt ervoor dat cyber-experts gemakkelijker en gestroomlijnder inzicht hebben in operaties in zowel lokale- als cloud-infrastructuur.

Naast uitbreiding aan de security-zijde, zal Splunk ook zijn IT-toepassingen, en portfolio ten behoeve van inzicht in cloud infrastructuur en microservices, vergroten. Dit betekent onder andere dat Splunk IT Service Intelligence 4.4’s functies, zoals monitoring en onderzoek, beschikbaar zullen zijn voor alle levels – van administrators tot CIO’s.

Het Splunk nieuws is niet alleen commercieel. Het nieuwe Splunk Ventures Social Impact Fund heeft zijn eerste investering gedaan, namelijk in Zonehaven. Door middel van het vergaren en analyseren van data zorgt Zonehaven ervoor dat bosbranden beter gedetecteerd kunnen worden. Daarnaast geeft het reddingswerkers de data om deze branden effectiever te lijf te gaan en gemeenschappen efficiënter te evacueren.

Ten slot wordt Splunk’s Partner+ programma uitgebreid zodat partners meer voordelen ontvangen als zij apps en add-ons bouwen voor Splunk. Het Partner portaal ontvangt ook een upgrade waardoor sneller en gemakkelijker is om deals te registreren.

Terug naar nieuws overzicht
Security