Wouter Hoeffnagel - 24 oktober 2019

Riverbed benoemt Rich McBee tot President en CEO

Riverbed benoemt Rich McBee tot President en CEO image

Riverbed benoemt Rich McBee (foto) tot President en CEO. McBee gaat zich richten op het voortzetten van de aanhoudende groei van de digital networking- en digital experience management-tak van het bedrijf. McBee was voorheen President en CEO van Mitel, actief in zakelijke communicatie.

McBee heeft meer dan dertig jaar ervaring in hooggeplaatste leiderschapsrollen bij verschillende technologiebedrijven, waarin hij uitbreidde op meerdere markten, de omzet deed toenemen en de bedrijfsvoering naar een hoger niveau tilde. Hij ging uit dienst bij Mitel nadat hij het bedrijf door een periode van strategische transformatie had geloodst, zoals Mitel's brancheconsolidatiestrategie, waarbij hij zo'n tien strategische transacties voltooide. Tijdens zijn achtjarige termijn als CEO transformeerde Mitel van een premise-based PBX-pionier tot de marktleider in oplossingen voor unified communications en collaboration in de public en private cloud.

'De juiste leider'

David Murphy, Chairman en Senior Operating Partner van Riverbed bij Thoma Bravo: "Rich is een krachtige leider en strateeg en hij heeft een duidelijke trackrecord als het gaat om het verbeteren van bedrijfsresultaten. De resultaten zijn positief bij Riverbed en Rich is de juiste leider om die positieve ontwikkeling vast te houden. Daarnaast kan hij de bedrijfsvoering verrijken met de passie en toewijding waar hij zo om bekend staat in de branche. Ik kijk ernaar uit samen met Rich en het managementteam van Riverbed verder te werken aan onze strategie en groei in twee groeimarkten: digital networking en digital experience management."

McBee: "Riverbed is een alom gerespecteerd merk, kent een rijke geschiedenis voor wat betreft innovatie en heeft een zeer verdiend, krachtig klantenbestand. Riverbed's huidige technologieportfolio en -strategie creëert nieuwe kansen voor ons bedrijf, nu organisaties over de hele wereld hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie te gelde willen maken en de digitale ervaring voor hun gebruikers willen verbeteren. Ik kijk ernaar uit samen te werken met dit ervaren team om mooie resultaten te boeken, niet alleen voor Riverbed, maar ook voor onze partners en klanten."

'Begeleiden naar nieuwe fase van groei'

Orlando Bravo, oprichter en managing partner van Thoma Bravo: "Rich heeft de ideale vaardigheden en ervaring om Riverbed door de nieuwe fase van groei te begeleiden en tegelijkertijd de bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. We zijn volledig toegewijd aan het succes van Riverbed en kijken ernaar uit de klanten en partners van Riverbed veel waarde te blijven bieden en het volledige potentieel van het bedrijf te maximaliseren in een markt die 20 miljard dollar waard is."

Voor zijn tijd bij Mitel was McBee President van de Communications en Enterprise Group van Danaher Corporation. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de jaarlijkse sales afkomstig van carrier-, enterprise- en mkb-markten via zowel rechtstreekse sales als via channelpartners. McBee kwam in dienst bij Danaher in 2007 toen dat bedrijf Tektronix Communications overnam. Daar was hij werkzaam sinds 1998 in diverse leidinggevende functies, waaronder Senior Vice President en General Manager, Communications Business Unit, Senior Vice President of Worldwide Sales, Service and Marketing, en Vice President of Marketing and Strategic Initiatives.

Masterdiploma in business administration

McBee behaalde zijn masterdiploma in business administration aan de Chapman School of Business and Economics en studeerde in 1986 als bachelor of science af aan de United States Air Force Academy. De raad van bestuur van Riverbed ondernam een uitvoerige zoektocht naar de nieuwe CEO. Voordat McBee werd benoemd, nam Riverbed's Chairman, David Murphy, de rol van interim-CEO op zich. Riverbed is een portfoliobedrijf van Thoma Bravo.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!