Redactie - 24 oktober 2019

Omzet en winst Orange overstijgt verwachtingen

Omzet en winst Orange overstijgt verwachtingen image

Orange heeft in het derde kwartaal meer winst en omzet behaald dan verwacht. De nieuw geïntroduceerde bundel 'Love Duo', met mobiele telefonie en internet maar zonder digitale televisie, heeft een 'geslaagde introductie' achter de rug.

De aangepaste EBITDA-winst (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) komt 1,1 procent hoger uit op 83,6 miljoen euro. De analisten van het financiële persagentschap Bloomberg rekenden op 79,6 miljoen euro. Door een hogere belastinglast bleef er onder de streep wel fors minder over: de nettowinst daalde op een jaar tijd met 27 procent tot 14,5 miljoen euro.

2,5% meer omzet

De omzet is met 2,5 procent gestegen tot 334,3 miljoen euro. Vooral de particuliere markt draagt hieraan bij, met 7,1 procent meer omzet uit de retaildiensten. Vooral het aantal klanten met een bundel is gegroeid. Analisten rekenden op 330,8 miljoen euro omzet.

CEO Michaël Trabbia is tevreden met 'alweer een kwartaal van goede commerciële en financiële prestaties', klinkt het in het persbericht. Hij wijst op de uitdagerspositie van zijn telecomoperator op de markt, bijvoorbeeld met de 'kabelknippersformule' voor 'Love Duo'. Die werd 'met open armen onthaald': "We stellen vast dat ons orderboek een aanzienlijke stijging laat optekenen, wat veelbelovend lijkt voor de toekomst." Vanwege de installatietermijn was er in het kwartaal zelf maar een beperkt effect op het aantal nieuwe klanten met een bundel.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!