LANCOM Systems helpt channel partners met MSP business

25-10-2019 | door: Redactie

LANCOM Systems helpt channel partners met MSP business

Met zijn nieuwe LEVEL UP!-programma geeft de Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems zijn kanaalpartners een duwtje in de rug op weg naar de status van Managed Service Provider (MSP). De online training “LEVEL UP!” biedt informatie over het Managed Services-businessmodel en voorziet het kanaal van waardevolle kennis en documenten. In vijf praktische leermodules verwerven de kanaalpartners de belangrijkste vaardigheden voor een succesvolle start als MSP. LEVEL UP! staat open voor alle partners binnen het LANCOM-kanaalprogramma LANcommunity zo meldt het Duitse bedrijf.

De digitale transformatie verandert de bedrijfsmodellen niet alleen voor de gebruikers, maar ook binnen het kanaal. Managed services vervangen in toenemende mate de traditionele projecten en openen nieuwe mogelijkheden voor resellers en system integrators. Vergeleken met het traditionele break-fix-model bieden managed services voordelen zoals een efficiëntere inzet van personeel, de realisatie van grotere projecten, maandelijks terugkerende inkomsten en een grotere klantenbinding. Cloud-gebaseerde oplossingen fungeren als drijvende kracht achter deze ontwikkeling, aldus LANCOM. Zij stellen kanaalpartners in staat hun eigen bedrijfsmodellen hierop te bouwen. Een typisch voorbeeld hiervan is de LANCOM Management Cloud als basis voor een Network-as-a-Service (NaaS)-aanbod.

LANCOM-directeur Stefan Herrlich (foto) legt uit: “Managed services bieden enorme kansen voor de toekomst van het kanaal, maar brengen tegelijkertijd veel nieuwe uitdagingen met zich mee voor deze kanaalpartners. Bij velen ontbreekt het aan de benodigde kennis en zijn er veel onzekerheden. We willen geïnteresseerde partners ondersteunen in hun ontwikkeling naar MSP om samen verder te groeien in de markt.“

Alle LEVEL UP!-deelnemers kunnen gratis een Not For Resale (NFR)-project implementeren in de LANCOM Management Cloud (LMC) - zonder beperking van het aantal apparaten of licentieperiode. Bovendien ontvangen zij een voucher voor een gratis LMC Professional Training met certificering ter waarde van rond vierhonderd euro.

Terug naar nieuws overzicht