Redactie - 27 oktober 2019

Thales vergroot cybersecurity awareness met Thales Cyber Defence Game

Thales vergroot cybersecurity awareness met Thales Cyber Defence Game image

Thales Nederland lanceert de Thales Cyber Defence Game, een online spel voor iedereen die de basisbeginselen van cyberdefensie onder de knie wil krijgen. In het kader van de Europese Cyber Security Maand, een initiatief van de EU om security awareness te verhogen, geeft Thales de deelnemers een indicatie van hun security awareness. Het spel is voor iedereen vrij beschikbaar, en kan bijvoorbeeld door IT-afdelingen worden gebruikt om cybersecurity bij hun organisatie onder de aandacht te brengen.

Thales lanceerde in 2017 de mobiele Cyber Escape Room om aandacht te vragen voor reële dreigingen uit cyberspace. Judith Williams, Marketing Communications Manager bij Thales Nederland en initiatiefnemer van de Cyber Defence Game: "Sindsdien krijgen we uit binnen- en buitenland meer aanvragen dan we kunnen verwerken. De behoefte aan laagdrempelige tools om de awareness rond cybersecurity te verhogen is duidelijk groot. Daarom komen we nu met een online spel waarmee iedereen eenvoudig zijn of haar basiskennis kan testen."

Hack voorkomen

In het spel proberen deelnemers binnen vijf minuten een hack te voorkomen. Hierbij richt het spel zich op vier hoofdcomponenten van cybersecurity: Protect, Detect, Respond en Recover. In de Protect-fase kunnen deelnemers bouwstenen verdienen door met hun antwoorden enkele multiplechoice-vragen te beantwoorden. Met deze bouwstenen kan in de Detect-fase een verdediging worden opgebouwd. Mocht die alsnog worden doorbroken, dan krijgen ze een herkansing in de Respond-fase, waarna onder Recover eventueel resterende gaten worden gedicht met hulp van het forensics team. Tijdens het spel worden de deelnemers begeleid door Oscar, ook in real life SOC Manager bij Thales. Hij geeft de spelers direct feedback en uitleg over welke keuzes de beste resultaten of de grootste kwetsbaarheden geven.

Deelnemers krijgen na afloop direct te horen welk niveau ze hebben gehaald. Het spel is voor IT-afdelingen meteen een vriendelijke manier om security awareness in de organisatie bespreekbaar te maken. De uitslag kan aanleiding zijn om met collega’s te kijken naar mogelijke vervolgstappen om de security awareness van de organisatie naar een volgend niveau te tillen. Alle deelnemers krijgen na afloop bovendien een infographic aangeboden waarin de belangrijkste feiten uit het Cyberthreat Handbook worden toegelicht. In het Cyberthreat Handbook zetten Thales en Verint de belangrijkste groepen geavanceerde cyberaanvallers op een rij.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!