Witold Kepinski - 29 oktober 2019

Intel boekt mooie omzet cijfers

Intel boekte een omzet van 19,2 miljard dollar in het derde kwartaal van 2019. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De nettowinst bedroeg 6 miljard dollar. 

De Data Center Group, Non-Volatile Memory Solutions Group, Programmable Solutions Group en Internet of Things Group zagen de omzet stijgen. De Client Computing Group van het bedrijf daalde met 5 procent.

"Onze financiële prestaties in het derde kwartaal onderstrepen onze vooruitgang, aangezien onze datacentra-bedrijven hun beste prestaties ooit hebben behaald, en bijna de helft van onze totale omzet in een recordkwartaal vertegenwoordigen", zegt Intel CEO Bob Swan (foto) in een verklaring. "Onze prioriteiten worden versneld groei, verbetering van onze uitvoering en inzet van kapitaal voor een aantrekkelijk rendement. We verwachten nu een vierde recordjaar op rij af te leveren. "

Intel heeft zijn omzet verwachting voor het hele jaar bijgesteld tot 71 miljard dollar. Dat een stijging van 1,5 miljard dollar ten opzichte van eerdere verwachte cijfers in juli.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!