Witold Kepinski - 29 oktober 2019

Siemens koopt Edge technologie van Pixeom

Siemens koopt Edge technologie van Pixeom image

Siemens plant de overname van Edge-technologie van het Amerikaanse bedrijf Pixeom. Met deze actie versterkt Siemens zijn Industrial Edge-portfolio door softwarecomponenten toe te voegen voor Edge-runtime en voor apparaatbeheer. Siemens Industrial Edge biedt een ecosysteem waarmee apps flexibel kunnen worden aangeboden en gebruikt. Dit betekent bijvoorbeeld dat geschikte apps gegevens lokaal op de machine kunnen analyseren en relevante gegevens naar het industriële Edge Management-systeem op een hoger niveau kunnen sturen voor wereldwijde analyse. Met deze overname stimuleert Siemens de uitbreiding van zijn Digital Enterprise-portfolio en de integratie van geavanceerde technologieën voor de digitale transformatie van de industrie.

Met het resulterende Industrial Edge-ecosysteem kunnen industriële bedrijven productiegegevens nog efficiënter gebruiken en flexibeler reageren op veranderingen in omstandigheden aldus Ralf-Michael Franke, CEO van Business Unit Factory Automation. Hij legt uit: “Geavanceerde technologieën zoals Edge Computing bieden nieuwe mogelijkheden voor automatisering. Met Siemens Industrial Edge creëren we een open edge-ecosysteem dat voordelen biedt voor bedrijven van elke omvang. ”

Siemens gebruikt de Docker-standaardcontainertechnologie: het aanbieden van apps in het beheersysteem zal daarom net zo eenvoudig zijn als functionele upgrades en updates van Edge-apparaten in de fabriek vanaf een centraal punt.

Siemens is van plan deze technologie van Pixeom te kopen en te gebruiken in de Business Unit Factory Automation, die deel uitmaakt van Siemens Digital Industries. Pixeom heeft vestigingen in San José, Californië en Udaipur, India en heeft wereldwijd 81 mensen in dienst.

De afronding van de transactie is gepland voor het vierde kwartaal van 2019. Beide bedrijven zijn overeengekomen geen commentaar te geven op de financiële details van de transactie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!