Tech Data introduceert Tech-as-a-Service

29-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tech Data introduceert Tech-as-a-Service

Tech Data introduceert Tech-as-a-Service (TaaS) in Nederland. Tech-as-a-Service, is het programma van Tech Data waarmee resellers hun klanten hardware, software en services kunnen aanbieden in de vorm van een abonnement. TaaS is inmiddels in diverse EMEA-landen succesvol uitgerold.

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om een abonnement af te sluiten. Waarom een auto kopen, wanneer er operationeel lease met service is of een cd of dvd kopen terwijl Spotify en Netflix bestaan? Periodiek betalen voor gebruik in plaats van bezit is heel normaal. Deze trend is het MKB niet ontgaan; want waarom een forse investering doen terwijl je met TaaS over de nieuwste hardware, software en services kunt beschikken en alleen betaalt voor gebruik aldus Tech Data.

Bij Tech-as-a-Service betaalt de klant voor het gebruik in plaats van voor het bezit van hardware, software en diensten, wat diverse voordelen met zich meebrengt.  Na een eenvoudig ‘onboardingsproces’ kan de reseller deelnemen aan het programma en middels een portal die gekoppeld is aan de webshop ‘InTouch’ van Tech Data, op eenvoudige wijze offertes maken en overeenkomsten afsluiten. De reseller kan zelf bepalen of het abonnement per maand of per kwartaal wordt aangeboden en wat de looptijd is. Tech Data ondersteunt het programma met diverse marketingactiviteiten en trainingen zo meldt Tech Data.

Resellers die meer willen weten over Tech-as-a-Service kunnen uitgebreide informatie vinden op de website van Tech Data of specifiek op www.techasaservice.nl.

Terug naar nieuws overzicht