Facebook werknemers sturen bezorgde brief naar Mark Zuckerberg
30-10-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Facebook werknemers sturen bezorgde brief naar Mark Zuckerberg

Een groep Facebook-medewerkers heeft CEO Mark Zuckerberg een kritische brief gestuurd. Daarin vragen ze om zijn standpunt over het factchecken van politieke advertenties te heroverwegen.

Vorige maand maakte Facebook bekend dat politieke advertenties niet gefactcheckt zullen worden. Die beslissing botste, in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, op veel kritiek bij democratische presidentskandidaten en burgerrechtenbewegingen. In een lange toespraak over het belang van de vrije meningsuiting verdedigde Mark Zuckerberg zijn keuze om in bepaalde gevallen leugens te laten staan op het platform. "Mensen moeten zelf kunnen zien wat politici zeggen. Als iets nieuwswaardig is, halen we het niet offline. Ik weet dat veel mensen het daar niet mee eens zullen zijn, maar ik denk dat het in een democratie niet correct is dat een privébedrijf politici of nieuws gaat censureren", aldus de Facebook-CEO.

Vorige week tijdens een hoorzitting werd hij (onder meer) daarover onder vuur genomen door democratisch congreslid Alexandria Ocasio-Cortez. Op haar vraag of ze advertenties op republikeinse kiezers mag richten en daarin de leugen mag verspreiden dat hun kandidaten voor groene maatregelen hebben gestemd, moest Zuckerberg schoorvoetend 'ja' antwoorden.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht