Witold Kepinski - 31 oktober 2019

ICT Group boekt meer omzet maar minder winst

ICT Group boekt meer omzet maar minder winst image

ICT Group zag zijn omzet in het derde kwartaal van 2019 met 13 procent stijgen tot 35,9 miljoen euro (Q3 2018: 31,8 miljoen euro). De organische omzetgroei kwam uit op 2 procent. De EBITDA winst (Pre-IFRS 16) daalde naar 2 miljoen euro (Q3 2018: € 3,1 miljoen), voornamelijk beïnvloed door zwakke marktomstandigheden in de industrie.

Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group: “Na een sterke eerste helft van 2019 viel het derde kwartaal tegen voor ICT Group. In onze branche is het derde kwartaal traditioneel een kwartaal met onzekerheden vanwege de zomervakantie. Hoewel we verwachtten dat de hoge autonome groei in de tweede helft van het jaar zou afvlakken, hadden we niet voorzien in een verslechtering van de marktomstandigheden. Klanten hebben een aantal projecten onverwacht beëindigd, wat de productiviteit in het derde kwartaal heeft beïnvloed."

Hij vervolgt: "Tegelijkertijd zien we een verhoogde impuls voor onze Software as a Service-aanbiedingen, en we blijven investeren in deze innovatieve oplossingen. Deze uitgaven vooraf hebben echter wel invloed op de winstgevendheid op korte termijn. We verwachten dat de situatie van het derde kwartaal zich in het vierde kwartaal zal stabiliseren. We hebben de nodige maatregelen genomen en hebben vertrouwen in het herstel van onze marges. De verwachte lagere productiviteit in het traditioneel sterke vierde kwartaal zal echter invloed hebben op de EBITDA in het vierde kwartaal. We verwachten daarom dat de EBITDA voor het volledige jaar 2019 tussen € 10 en 12 miljoen euro zal bedragen."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!