Redactie - 01 november 2019

Cloud computing als drijvende kracht achter digital disruption

Cloud computing als drijvende kracht achter digital disruption image

Digitale infrastructuur is vaak – zonder dat we het merken – sterk verweven met processen die van groot belang zijn voor de samenleving en de economie. Uit recent onderzoek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WWR) blijkt dat Nederland niet goed voorbereid is op de zogenoemde digital disruption. Dat is behoorlijk problematisch, aangezien we als land steeds afhankelijker worden van digitale middelen. De gevolgen van een slechte voorbereiding op een digitale ontwrichting kunnen dan ook verstrekkende gevolgen hebben. De WRR pleit daarom voor een betere voorbereiding. Dat is ontzettend belangrijk, maar hebben we niet al een deel van de oplossing voor handen?

Data is key

Bij cloud computing staat data centraal en ook bij digital disruption is data key. Met andere woorden, cloud computing is dé drijfveer van digital disruption. De manier waarop cloud computing het hergebruik van IT-middelen voor het onderhoud van grote databases mogelijk maakt, is simpelweg ongekend. Ondernemingen richten hun inspanningen daarom steeds meer op cloud-platforms om hun digitale strategieën aan te scherpen. Het is echter essentieel om op de juiste manier gebruik te maken van cloud computing en te genieten van de voordelen op een veilige én beschermde manier.

Ruimte voor verbetering

Vaak zijn cyberaanvallen de oorzaak voor de incidenten die ontstaan, maar ook menselijke fouten, kapotte servers, softwareproblemen of andere externe factoren kunnen hieraan ten grondslag liggen. Dat betekent dat er op meerdere vlakken winst te behalen valt. Vanwege het enorme belang van data bij digital disruption, is het extra belangrijk om op de juiste manier gebruik te maken van de cloud. Dat kan best lastig zijn voor bedrijven en al helemaal voor overheden. Voor overheden is de uitdaging extra ingewikkeld omdat er een enorme hoeveelheid veiligheids- en privacy eisen worden gesteld.

Om hieraan te kunnen voldoen én innovatief te zijn, is inzicht vereist in de afhankelijkheid van partijen en de digitale en vitale processen. Bovendien is het niet onverstandig meer aandacht te geven aan de ketens en netwerken die deze vitale processen ondersteunen. Rackspace is een partij die bedrijven hierin kan ondersteunen door ‘end-to-end’ cloud- en managed services aan te bieden die voor de beveiliging en compliancy van hun services zorgen. Rackspace biedt een gestandaardiseerde aanpak voor de beoordeling van de veiligheid, autorisatie en continue monitoring van cloudproducten en -diensten. Het is ontzettend belangrijk om grote fouten te voorkomen en voorbereid te zijn op digital disruption. En de oplossing? Die kan ‘gewoon’ bij de cloud liggen.  

Meer weten? In deze whitepaper lees je meer over digital disruption.

Bert Stam, Sales Director Northern Europe, Rackspace

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!