Redactie - 03 november 2019

Digitale transformatie en goed leiderschap

Digitale transformatie en goed leiderschap image

Digitalisatie is zo oud als onze eerste computers. En we zijn er inmiddels al jaren mee bezig: We automatiseren al onze processen , scannen al onze archieven en werken onze protocollen zo uit dat tussenkomst van menselijk handelen steeds minder aan de orde is.  

Digitalisatie van data en processen is inmiddels de norm, doelen kunnen uiteenlopen waarbij de meest voor de hand liggende efficiëntie en verbetering zijn. Bij digitalisatie gaat het om het bouwen van een digitale organisatie waarbij je vooraf heel goed hebt nagedacht hoe en welke rol je bedrijf in de digitale werkelijkheid zou kunnen en moeten spelen. Het is heel goed voor te stellen dat alleen het doel van je bedrijf hetzelfde blijft en dat de strategie, de bedrijfsvoering, het businessmodel, het personeel en de bedrijfscultuur opnieuw gedefinieerd moeten worden.

De voortdurende technologische transformatie heeft de potentie om meer inclusieve en duurzame groei te stimuleren door innovatie te stimuleren, efficiëntie te genereren en diensten te verbeteren.

Wat dit verder ook betekend voor uw kijk op uw visie en missie, de digitale transformatie komt vanuit de kern. De digitale transformatie vraagt dan ook een totaal nieuw soort leiderschap.

Digitale transformatie is de combinatie van digitaal leiderschap en het ontwikkelen en gebruik maken van digitale capabiliteit. Vanuit digitaal leiderschap wordt er een strategie opgezet om: de beste gebruikersbeleving voor onze klant te creëren, vernieuwende businessmodellen te creëren of om kern processen te optimaliseren. Digitaal leiderschap helpt de organisatie om de stap te maken naar een meer digitaal georiënteerde en vooral wendbare organisatie. En vooral de wendbaarheid van onze organisatie wordt steeds belangrijker want de digitalisatie vereist voortdurende veranderingen die snel en adequaat te implementeren zijn.

Digitalisatie vereist een verandering van ons organisatie DNA. Leiders die denken dat de digitale transitie een tool of wellicht een weg is naar een nieuwe werkwijze slaan de plank volledig mis.

Digitaal transformeren is echter veel meer dan het digitaliseren van de bestaande bedrijfsprocessen en het faciliteren en automatiseren via klantportalen, apps, tools, digitale formulieren en robots. Het is daarmee niet hetzelfde als digitaliseren. De betekenis van digitaal transformeren is echter veel ingrijpender. Digitalisering van processen is een fase in de stappen van een organisatie naar een meer digitaal georiënteerde en data gedreven organisatie en vraagt bewustzijn, visie en daadkracht van bestuurders en ondernemers.

We omarmen ons digitaal denkvermogen. Dankzij digitalisering, krachtige computersystemen en een slimme inrichting van IT-infra structuren zijn we al in staat om op sommige gebieden menselijke intelligentie na te bootsen en zelfs te overtreffen. Artificial intelligence (AI) en machine learning bieden het bedrijfsleven en de maatschappij oneindig veel mogelijkheden. De kern en inzetbaarheid van dit speelveld wordt bepaald door de mate waarin we data kunnen verzamelen en voor korte of langere tijd kunnen bewaren. De succesfactor van de business wordt de komende tijd bepaald door de wijze waarop organisaties data onder controle weten te houden. En mocht u deze al niet klaar en geïmplementeerd hebben het is de hoogste tijd om alle mogelijke potentiële strategische scenario’s in kaart te brengen.

Digitale transformatie grijpt in op al uw bedrijfsprocessen, uw IT-oplossingen en zelfs uw bedrijfscultuur. Vereist vakoverstijgende en multidisciplinaire vaardigheden.

Goed leiderschap is daarom ook wel de belangrijkste succesfactor voor de digitale transformatie!

Harold Koenders, data en storage experts

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!