Onderzoek: 5% van Britten heeft bitcoin (BTC) in bezit, 9% is van plan het te kopen

04-11-2019 | door: Redactie

Onderzoek: 5% van Britten heeft bitcoin (BTC) in bezit, 9% is van plan het te kopen

Uit een nieuw onderzoek onder Britse respondenten blijkt dat 5,3% momenteel bitcoin (BTC) in bezit heeft en dat 6,8% van plan is om in de toekomst BTC te kopen.

In het onderzoek, gepubliceerd op 29 oktober en uitgevoerd door Crypto Radar, een cryptocurrency nieuwssite, zijn 2.500 Britten tussen de leeftijd van 18 en 65+ ondervraagd met behulp van Google Surveys. In het onderzoek werd gevraagd: Hoe sta je tegenover het investeren in bitcoin? De ondervraagden konden kiezen uit de volgende antwoorden:

  • Ik bezit er GEEN. Ik ben NIET van plan om te kopen.
  • Ik bezit er GEEN. Ik ben WEL van plan om wat te kopen.
  • Ik bezit wat. Ik ben NIET van plan om meer te kopen.
  • Ik bezit wat. Ik ben WEL van plan om meer te kopen.
  • Ik heb nog nooit van Bitcoin gehoord.

Veruit de meesten, namelijk 67,5%, hebben aangegeven geen bitcoin in bezit te hebben noch de intentie te hebben om het in de toekomst te kopen. Meer dan 20% gaf zelfs aan nog nooit van bitcoin gehoord te hebben.

5,3% heeft aangegeven bitcoin in bezit te hebben, maar 3.3% is niet van plan om in de toekomst nog meer te kopen. De overige 2% is dat wel van plan. 6,8% is van plan bitcoin te kopen, maar heeft momenteel nog geen bitcoin in bezit. Als men alleen kijkt naar mannen tussen 35 en 44, dan stijg dat percentage naar 11,8%.

Het onderzoek trekt de volgende conclusies: "Bitcoin vertegenwoordigt een zeer volatiele activaklasse die zorgvuldige overweging verdient voordat deze wordt toegevoegd aan een beleggingsportefeuille. Op basis van de resultaten van het onderzoek zijn jongere, gevestigde Britse investeerders van midden dertig tot midden veertig het minst risico-avers om de volatiliteit van bitcoin aan te gaan, vanwege het potentieel van enorme winsten."

"Het is aan bitcoin om Britse Young Professionals beter te informeren over de voordelen ervan als valuta, technologie en, nog belangrijker, als investering."

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees dan zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse!

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht