Samsung en IBM lanceren 5G- en AI-platform om veiligheid hulpverleners te verbeteren

04-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Samsung en IBM lanceren 5G- en AI-platform om veiligheid hulpverleners te verbeteren

Samsung en IBM lanceren een gezamenlijk platform om de veiligheid van politieagenten, brandweerlieden en andere eerstelijns hulpverleners te verbeteren. Het platform combineert IBM Cloud en AI met de mogelijkheden van Samsungs Galaxy ecosysteem.

Het platform is aangekondigd op de Samsung Developer Conference 2019 (SDC19) in San José, VS. "Er vinden grote veranderingen plaats in de mobiele industrie", zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux. "Dankzij innovatieve technologieën als 5G, AI en IoT ontstaan er zowel op technisch als zakelijk vlak talloze nieuwe mogelijkheden. Wij zijn ervan overtuigd dat we deze mogelijkheden via open samenwerkingen ten volle moeten benutten om zo de digitale transformatie verder vorm te geven. De samenwerking met IBM is daarvan een concreet voorbeeld, met als gezamenlijk doel de veiligheid van werknemers op de werkvloer te verbeteren."

Veiligheidsplatform op basis van IBM Cloud, AI en 5G

De drijvende factor achter het platform is de versmelting van IBM’s cloud propositie met het ecosysteem van Samsung Galaxy devices, zoals Galaxy Tabs, Galaxy smartphones en Galaxy smartwatches. Om zo een veiligere werkomgeving te creëren voor eerstelijns hulpverleners, zoals politieagenten en brandweerlieden. Het platform is eenvoudig uit te breiden, zodat het bijvoorbeeld ook in fabrieken, elektriciteitscentrales en mijnen gebruikt kan worden.

Volgens cijfers van de International Labour Organization overlijden jaarlijks 3 miljoen mensen door ongelukken op het werk. Vanzelfsprekend willen overheden en bedrijven hier iets aan doen. Nieuwe technologieën als AI, 5G en edge computing maken dit mogelijk, zeker als je ze gecombineerd inzet. Dankzij de samenwerking van IBM en Samsung kan IBM Cloud de gezondheid en het stressniveau van werknemers in gevaarlijke en impactvolle situaties monitoren en direct hulp inroepen zodra dat nodig is.

Zo kunnen eerstelijns hulpverleners bijvoorbeeld uitgerust worden met Samsung Galaxy Watches met biometrische sensoren en Galaxy smartphones met 5G. Hun veiligheids- en gezondheidsdata worden voortdurend gemonitord en verschijnen in real-time op het platform. Dankzij deze data kun je zien of iemand gevaar loopt op bijvoorbeeld een hartaanval, oververhitting of een andere levensbedreigende situatie en hier direct op inspelen. Of dat nu een hulpverlener in een rampgebied is of een soldaat die humanitaire hulp verleent.

Geschikt voor extreme omgevingen

Samsungs Galaxy-devices zijn zo te customizen dat ze ook in extreme omgevingen blijven functioneren. Momenteel loopt er een pilotprogramma bij verschillende politie-eenheden wereldwijd, waarbij het erom draait de operationele risico’s in het veld te verlagen.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility