RingCentral en Avaya gaan partnership rond UCaaS aan

08-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

RingCentral en Avaya gaan partnership rond UCaaS aan

RingCentral en Avaya gaan een strategische samenwerking aan. Als onderdeel van de samenwerking kondigen de bedrijven een nieuwe oplossing aan: Avaya Cloud Office by RingCentral. Onder de naam Avaya Cloud Office' wordt dit de enige publieke Unified Communication as a Service (UCaaS) cloud-oplossing die Avaya verkoopt. Avaya Cloud Office combineert RingCentral’s UCaaS-platform met Avayas oplossingen, diensten en migratie-ondersteuning. De bedrijven verwachten Avaya Cloud Office in het eerste kwartaal van 2020 te kunnen lanceren.

"Onze samenwerking met RingCentral en de introductie van Avaya Cloud Office hebben voor enorm enthousiasme gezorgd bij onze partners en klanten", aldus Jim Chirico, president en CEO van Avaya. Chirico noemt Avaya Cloud Office een belangrijke stap in de transformatie van Avaya naar een 'cloud-first' bedrijf. Door de UCaaS-oplossing aan haar portfolio toe te voegen wil het bedrijf zich onderscheiden en klanten een soepele reis naar cloud-communicatie bieden.

Verbonden blijven

Vlad Shmunis, oprichter, voorzitter en CEO van RingCentral: "Het aantal mensen dat op verschillende plekken en onderweg werkt, neemt alsmaar toe. Cloud communicatie-oplossingen bieden bedrijven de mogelijkheden die zij nodig hebben om effectief verbonden te blijven met klanten, partners en werknemers. Dit strategische partnerschap versnelt de overstap van een van 's werelds grootste gebruikersgroepen van on-premise unified communications naar de cloud. We zijn enthousiast over de voordelen die dit partnerschap op de lange termijn zal opleveren voor klanten en partners, en over de groei die het naar verwachting voor onze beide bedrijven zal opleveren."

RingCentral draagt 500 miljoen dollar bij aan zijn partnerschap met Avaya. Deze investering bestaat uit 125 miljoen dollar in de vorm van 3% preferente aandelen die kunnen worden ingewisseld voor 16 dollar per aandeel en een vooruitbetaling van 375 miljoen dollar voornamelijk in aandelen voor toekomstige betalingen en bepaalde licenties.

Terug naar nieuws overzicht