Crowdfundingactie voor opvolger XS4ALL haalt doel van 1,25 miljoen euro binnen een dag

05-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Crowdfundingactie voor opvolger XS4ALL haalt doel van 1,25 miljoen euro binnen een dag

Een crowdfundingactie op een provider op te richten die een alternatief moet bieden voor XS4ALL heeft binnen een dag ruim 1,3 miljoen euro opgehaald. De initiatiefnemers willen een provider opzetten met dezelfde waarden als XS4ALL.

KPN kondigde deze zomer aan de stekker uit het merk XS4ALL te trekken, waarbij XS4ALL volledig in KPN wordt geïntegreerd. Het bedrijf stelt dat deze integratie het beste toekomstperspectief biedt voor zowel klanten, medewerkers als de marktpositie van het bedrijf.

Verzet

De aankondiging luidde tot veel verzet; zo werd onder meer het actiecomité XSALL Moet Blijven opgericht. Dit comité is nu een crowdfundingactie gestart om een nieuwe provider op te richten met dezelfde waarden als XS4ALL. "Ondanks protesten van meer dan 54.000 mensen gaat XS4ALL verdwijnen. Terwijl er juist nu behoefte is aan een provider die werkt aan innovaties, die beschermt tegen dataroof en die klanten niet als melkkoe ziet. Daarom starten wij nu een nieuwe provider, waar vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid centraal staan. Wil jij helpen het monopolie van de grote providers te doorbreken? Word dan lid!", schrijven de initiatiefnemers op de crowdfundingpagina.

Het doel van de actie was minimaal 1,25 miljoen euro op te halen. Dit doel is binnen een dag bereikt; de teller staat op het moment van schrijven op 1,317.968 euro.

Terug naar nieuws overzicht