Wouter Hoeffnagel - 07 november 2019

maincubes bouwt volledig CO2-neutraal datacenter in Rijn-Maingebied

maincubes breidt zijn netwerk uit met een nieuw datacenter in het Rijn-Maingebied, welke met name gericht is op duurzaamheid. maincubes beschikt al langer over twee datacenters in Offenbach bij Frankfurt en Amsterdam.

Steeds meer bedrijven kiezen voor colocatie en zoeken een plek in een strategisch centrale regio zoals het Rijn-Maingebied met directe toegang tot ‘s werelds grootste internetknooppunt DE-CIX. Met FRA02 speelt maincubes hierop in. Op vijf verdiepingen moet ongeveer 8.500 vierkante meter White Space worden gecreëerd. Het datacenter is CO2-neutraal.

Modulair

Het datacenter krijgt een modulair ontwerp, waarmee klanten flexibiliteit wordt geboden in stroom- en klimaatwensen. De ruimtes worden uitgebreid volgens de vooraf overeengekomen klantvereisten. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun colocatieomgeving te ontwerpen op basis van hun individuele behoeften. maincubes kan dus een efficiënte verdeling van kosten garanderen, wat klanten helpt kostenbesparingen te realiseren.

In FRA02 wort gebruik gemaakt de nieuwste technologie met individuele koelingsconcepten per ruimte. Het datacenter moet een PUE bereiken van ruim onder 1.3, waarmee het datacenter bovengemiddeld klimaatvriendelijk is. Net als bij de andere datacenters van maincubes wordt een meervoudige, redundante carrier-verbinding gerealiseerd. In combinatie met de hoogste veiligheidsnormen en certificering volgens ISO/IEC 27001: 2013 garandeert FRA02 klanten 100% SLA-beschikbaarheid.

Infrastructuren toekomstgericht ontwikkelen

De uitbreiding wordt in verschillende fasen geïmplementeerd. "Verdere ontwikkeling is onze focus. Het doel is om een Europees datacenternetwerk op te zetten met het zwaartepunt op duurzaamheid en klantgerichtheid en FRA02 is een belangrijke stap in deze toekomstgerichte aanpak", aldus Oliver Menzel, CEO van maincubes. "Onze klanten hechten veel belang aan beveiliging en gegevensbescherming, waaraan wij als Duitse datacenterbeheerder 100% voldoen. Door het secureexchange-platform op te zetten, bieden we ook de mogelijkheid om IoT-, beveiligings-, connectiviteits- en cloudservices te gebruiken en te profiteren van ons ecosysteem. Succes bewijst ons gelijk: onze bestaande klanten zijn zeer tevreden en we krijgen voortdurend nieuwe klanten."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!