Aruba realiseert leeromgeving op bedrijfsniveau voor scholengemeenschap De Rooi Pannen
07-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Aruba realiseert leeromgeving op bedrijfsniveau voor scholengemeenschap De Rooi Pannen

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, maakt bekend een nieuw netwerk te hebben opgeleverd voor De Rooi Pannen. Het bedrijf biedt een leeromgeving op bedrijfsniveau aan te bieden de vmbo-studenten en mbo-studenten van de scholengemeenschap.

Het nieuwe netwerk vervangt de verouderde en gefragmenteerde draadloze-netwerkinfrastructuur, die niet geschikt is voor moderne leermethodes en de digitale transformatie van De Rooi Pannen. Dankzij Aruba’s oplossing beschikken alle veertien scholen binnen de scholengemeenschap over een consistente, hoogwaardige netwerkervaring. Bovendien is de nieuwe oplossing gebruiksvriendelijk, zowel voor studenten en docenten die het netwerk gebruiken als voor het IT-team dat het netwerk beheert.

Leerervaring op bedrijfsniveau

Voor studenten van De Rooi Pannen is het essentieel om met situaties te kunnen omgaan, die zij in het bedrijfsleven zullen tegenkomen: van het aannemen van klantorders en het verwerken van reisboekingen tot en met het inchecken van gasten. Het nieuwe netwerk stelt studenten en medewerkers in staat om alle data altijd en overal te delen, zonder de connectiviteitsproblemen die veel voorkomen in het onderwijs. Bovendien geeft de oplossing de IT-afdeling volledige controle en gecentraliseerd beheer over het netwerk, waardoor een leerervaring op bedrijfsniveau wordt gegarandeerd.

"Alle kennis die studenten opdoen, kunnen ze direct toepassen in onze échte hotels, winkels, restaurants, bakkerijen of evenementenbureaus. Het is belangrijk dat ze met hulpmiddelen werken, die ook in de sectoren worden gebruikt, ongeacht bij welke locatie van de scholengemeenschap ze onderwijs volgen", zegt Peter Verhoeven, hoofd ICT van De Rooi Pannen. "Alle studenten verdienen een consistente netwerkervaring . Dankzij Aruba beschikken we nu over een netwerkomgeving die voor geen enkele bedrijfsomgeving onderdoet en onze studenten ondersteunt in hun verdere ontwikkeling."

Studenten, klaslokalen en gebouwen verbinden

Dobias van Ingen, CTO EMEA van Aruba: "Er is nog niet eerder zo’n grote behoefte geweest om studenten, klaslokalen en gebouwen te verbinden. De voordelen van het gebruik van technologie – betere lesresultaten en medewerkerstevredenheid – zijn essentieel als scholen hun hoge prestatieniveaus willen behouden tijdens de uitdagende digitale transformatie. Met behulp van de juiste technologie en beveiligingsstrategie kan het onderwijs blijven innoveren zonder bang te hoeven zijn voor cyberaanvallen. Hierdoor ontstaat een enorme kans voor onderwijsinstellingen om zich te profileren als efficiënte, productieve en inspirerende digitale werkomgevingen. Wij zijn erg trots op onze bijdrage aan de hoogwaardige netwerkervaring bij De Rooi Pannen."

Meer weten over deze implementatie? Lees dan hier verder voor de volledige case.

Terug naar nieuws overzicht