CyberArk krijgt internationale Common Criteria certificering voor privileged access beveiliging

10-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

CyberArk krijgt internationale Common Criteria certificering voor privileged access beveiliging

CyberArk ontvangt de Common Criteria certificering voor zijn Privileged Access Security Solution. De set van veiligheidsstandaarden is internationaal erkend en mede door Nederland vormgegeven. Het wordt gebruikt door overheden en andere instanties om de veiligheid van producten vast te stellen.

De Common Criteria certificering wordt wereldwijd gebruikt en is ontstaan uit meerdere standaarden (waaronder de Europese ITSEC). De Common Criteria geven op verschillende niveaus aan hoe goed producten en systemen scoren op beveiliging aan de hand van een combinatie van tests en evaluaties. CyberArk ontvangt een certificaat op Evaluation Assurance Level (EAL) 2+. Daarmee komen ze op een lijst van goedgekeurde producten door onder andere de Amerikaanse defensie en andere (overheids)organisaties.

Stappen zetten in digitalisering

"Overheden en andere instellingen die te maken hebben met strenge reguleringen willen ook stappen zetten in digitalisering, maar investeringen in cloud en DevOps kunnen bestaande risico's vergroten, en nieuwe risico's creëren. De Common Criteria certificering is in het leven geroepen om duidelijkheid te scheppen in het aanbod beveiligingsproducten, om daarmee op een effectieve manier die risico's te verkleinen", aldus Adam Bosnian, executive vice president van CyberArk.

CyberArk levert een uitgebreide oplossing voor het tegengaan van geavanceerde internetdreigingen door in netwerken bestaande privileged accounts te identificeren en deze te monitoren en te beschermen. Dankzij analytics en continue monitoring herkent en isoleert CyberArk verdacht gedrag, waardoor aanvallen realtime tegen worden gehouden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security