Cisco breidt Meraki wireless networking innovaties uit
08-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco breidt Meraki wireless networking innovaties uit

Cisco Meraki heeft tijdens de Cisco Partner Summit in Las vegas een uitbreiding van zijn portfolio aangekondigd, samen met aanvullende integratie van Cisco netwerk- en beveiligingsinnovaties in zijn oplossingen.

De nieuwe innovaties die zijn geïntroduceerd, bouwen voort op Cisco's erfenis van bestaande netwerk- en beveiligingsoplossingen, en zorgen ervoor dat IT het beheer gemakkelijk kan uitbreiden over netwerkdomeinen Zo meldt Cisco.

De nieuwe Cisco Meraki-oplossingen omvatten:

MS390: een toegangsswitch van de volgende generatie die de eenvoud van Meraki combineert met de kracht van Cisco switching technologie. Voortbouwend op de op intentie gebaseerde netwerkoplossing van Cisco Meraki, is dit de eerste Meraki-switch gebouwd met hardware-innovaties van Cisco Catalyst in combinatie met software-innovaties van Cisco Meraki.

Adaptive Policy: Met Cisco Meraki Adaptive Policy kunnen organisaties gebruikers, applicaties en apparaten groeperen om eenvoudig het juiste beleid toe te passen. Adaptief beleid is een onderdeel van Cisco's Zero Trust Security-initiatief en zal geavanceerde ondersteuning voor meerdere domeinen tussen Meraki en een SD-Access fabric-implementatie mogelijk maken.

Cisco Meraki Security innovaties : Cisco Meraki introduceert nieuwe beveiligingsfuncties, evenals verdere multi-domeinintegraties met Cisco's beveiligingsportfolio. Dit omvat de introductie van Meraki Trusted Access, dat apparaatverificatie biedt zonder een MDM-oplossing. Andere innovaties zijn onder meer DNS-verkeersbescherming en contentfiltering op de Meraki MR powered by Umbrella en verbeterde Firewall Firewall-regels.

Meraki Gateway (MG): Meraki Gateway (MG) is een nieuwe productlijn voor Cisco Meraki, een draadloze WAN mobiele gateway die de kracht van mobiele connectiviteit ontgrendelt en tegelijkertijd eenvoudige voorzieningen en beheer biedt.

"Ons doel is altijd geweest om onze klanten in staat te stellen te doen wat het beste is voor hun bedrijf door een netwerkoplossing te bieden waarmee ze zich kunnen concentreren op wat het belangrijkste is", aldus Todd Nightingale, SVP / GM, Cisco Meraki. “LTE, Wi-Fi 6, IoT en de andere ontelbare netwerkinnovaties die vandaag beschikbaar zijn, kunnen ontmoedigend lijken, maar met de juiste architectuur en de juiste beveiliging kan IT worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf op elke schaal. Dus, of het nu iemand is die één site beheert of honderd sites, we willen onze klanten de krachtigste en meest eenvoudige optie bieden."

Cisco Meraki versnelt de impact van partners

Voor partners heeft Cisco Meraki's benadering van netwerken enorme groeikansen geboden. Door de implementatie van netwerken en beveiliging te vereenvoudigen, kunnen Cisco Meraki-partners minder tijd besteden aan het bouwen van netwerken voor klanten, waardoor klanten sneller aan de slag kunnen. Bovendien is het netwerk van Cisco Meraki open en uitbreidbaar, waardoor partners toepassingen en services met toegevoegde waarde kunnen integreren en bouwen bovenop het Cisco Meraki-platform. Met het nieuws van vandaag blijft Cisco Meraki zijn betrokkenheid bij partners voortzetten door zijn portfolio uit te breiden en de adresseerbare markt van partners uit te breiden.

"De nieuwe Meraki MS390 combineert de eenvoud van implementatie en beheer van Meraki met de kracht van Cisco-schakelinnovatie", aldus Brian Ortbals, Vice President, Advanced Technology bij World Wide Technology. “De MS390 creëert een schaalbare manier om Wi-Fi-implementaties met hoge dichtheid te aggregeren en tegelijkertijd de ultieme gebruikerservaring te bieden. Naast schaal biedt de MS390 uitbreidingsmogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe functies, inclusief een nieuw beveiligingsbeleid, waarvan organisaties onmiddellijk willen profiteren.”

Beschikbaarheid

De MS390 en MG21 / 21E kunnen worden besteld in het tweede fiscale kwartaal van Cisco gebroken boekjaar.

Trusted Access, Enhanced Security Appliance Firewall policies en Umbrella-licenties zullen beschikbaar zijn in het tweede fiscale kwartaal van Cisco's gebroken boekjaar.

Terug naar nieuws overzicht