Cisco helpt partners rond software development en lifecycle services

09-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco helpt partners rond software development en lifecycle services

Nu CIO's zich steeds meer richten op digitale transformatie, moeten technologieproviders evolueren van het verkopen van producten en functies naar het leveren van bedrijfsresultaten. Software vormt de kern van deze transformatie en vereist nieuwe vaardigheden en competenties voor partners. Tijdens zijn jaarlijkse Partner Summit in Las Vegas heeft Cisco nieuwe partnerprogramma-innovaties aangekondigd die Cisco-partners een concurrentievoordeel geven, terwijl ze tegelijkertijd kunnen uitbreiden naar winstgevende, nieuwe gebieden.

Cisco ontwikkelt zijn partnerprogramma om zijn partners te helpen toegang te krijgen tot nieuwe inkoopcentra, platformgebaseerde resultaten te leveren en terugkerende inkomsten te laten groeien. Programma-innovatie omvat een nieuwe partnerspecialisatie die mogelijkheden voor softwareontwikkeling erkent en partnerprikkels die partners belonen voor levenscyclusacceptatie.

"Wij geloven dat differentiatie en groei intrinsiek met elkaar verbonden zijn", zegt Marc Surplus, Vice President, Partner Strategy and Programs, Global Partner Organisation. "Alles wat we aankondigen is ontworpen om onze partners in staat te stellen unieke capaciteiten te bouwen en hun concurrentievoordeel te vestigen."

Nieuwe partnerprogramma-elementen die op Cisco Partner Summit zijn aangekondigd, zijn onder meer:

DevNet Goes Mainstream voor partners

Naarmate het netwerk verder gaat dan connectiviteit, biedt dit nieuwe kansen voor partners om de zakelijke problemen van hun klanten op te lossen en hun infrastructuur te automatiseren. En Cisco-partners gaan de uitdaging aan. Ze omarmen nieuwe vaardigheden en bouwen nieuwe werkwijzen rond software, DevOps, IoT en automatisering. Tegenwoordig zijn al meer dan 50.000 netwerkingenieurs van 9.000 partners lid van DevNet , de ontwikkelaarsgemeenschap van Cisco .

DevNet-specialisatie: Cisco mainstreamt DevNet nu met de introductie van een nieuwe DevNet-specialisatie voor partners. De nieuwe DevNet-specialisatie herkent Cisco-partners met bewezen softwareontwikkelingsmogelijkheden en bedrijfspraktijken rond netwerkautomatisering, DevOps en digitale transformatie.

Cisco Gold certificering: DevNet-carrièrecertificeringen tellen mee voor het in aanmerking komen voor een partner Gold-certificering en de DevNet-specialisatie. De nieuwe Cisco DevNet training en certificeringen bieden softwarevaardigheden voor netwerkingenieurs en softwareontwikkelaars die werken met Cisco-technologieën en API's.

“Onze klanten stellen ons verschillende vragen. Ze vragen ons om hun infrastructuur te automatiseren en nieuwe netwerkmogelijkheden te gebruiken om hun zakelijke problemen op te lossen, ”zei Susie Wee, senior vice president en chief technology officer van Cisco DevNet. “Dit creëert kansen voor Cisco-partners met softwarevaardigheden om unieke aanbiedingen te bouwen en bedrijfsinnovatie voor hun klanten te versnellen. De nieuwe DevNet-specialisatie beloont en onderscheidt de partners die het nieuwe tijdperk van netwerken omarmen en kan klanten helpen slagen in hun digitale transformatie. ”

Over de Lifecyle belonen

Naarmate partners overgaan op een terugkerend, abonnement- of annuïteitgebaseerd model, moeten ze een levenscyclusbenadering van klantbetrokkenheid hanteren om continu waarde aan te tonen.

Cisco helpt deze overgang te stimuleren met drie innovatieve programma's:

Solution Starter: opgenomen in de Cisco DNA Enterprise Agreements biedt dit nieuwe programma het recht van een klant voor een partner die Onboarding- en Implementatieservices heeft geleverd. Dit stelt partners in staat om de levenscyclusreis met hun klanten te starten. Solution Starter positioneert partners om hun diensten met toegevoegde waarde te verkopen om hun klanten door de levenscyclus te helpen en de waarde van de software te realiseren.

Lifecycle Incentives: partners belonen voor het uitvoeren van Lifecycle-activiteiten die ervoor zorgen dat hun klanten de software in hun netwerk gebruiken, profiteren van de functies en bedrijfsresultaten realiseren.

Use Accelerator Bonus is een incrementele bonus voor partners die activering verder belonen en klantgebruiksgevallen uitbouwen in onze DNA-technologieën, nu beschikbaar tot het einde van Cisco's Q3FY20.

Cisco streeft ernaar zijn partnerprogramma's te ontwikkelen om partners in staat te stellen unieke partnerwaarde voor klanten te creëren en hun concurrentievoordeel te verbeteren zo meldt het bedrijf tijdens de Cisco Partner Summit in Las Vegas.

Terug naar nieuws overzicht
Security