Seagate ziet omzet en winst zakkken

08-11-2019 | door: Witold Kepinski

Seagate ziet omzet en winst zakkken

Seagate Technology rapporteert zijn financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal eindigend op 4 oktober 2019. De omzet daalde met 14 procent naar 2,58 miljard dollar. De winst daalde van 450 naar 200 miljoen dollar.

“Seagate kende een solide start van het fiscale jaar; we hebben de omzet gegroeid, het niet-GAAP bedrijfsresultaat uitgebreid en de niet-GAAP EPS Q / Q verhoogd, wat onze focus op het optimaliseren van de winstgevendheid om de vrije kasstroom te stimuleren weerspiegelt”, aldus ceo Dave Mosley.

Hij vervolgt: “Exabyte verkopen waren in de buurt van recordniveaus in 1Q20 dankzij de verbetering van de vraagomstandigheden voor opslag van massa-capaciteit. We zien meer verkoop van onze toonaangevende 16 TB capaciteit oplossingen om de sterke klantvraag te ondersteunen. We blijven aan kracht winnen met deze producten, die onze klanten een lagere TCO bieden. Hoewel de bedrijfsomstandigheden op de korte termijn een uitdaging blijven temidden van voortdurende geopolitieke onzekerheden, maakt onze innovatieve technologie-roadmap ons goed gepositioneerd om de huidige en toekomstige vraag naar massa-opslagcapaciteit vast te leggen en tegelijkertijd de waarde op lange termijn voor onze aandeelhouders te vergroten."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware